Monthly Archives September 2013

From Sabah With Love – Part 3

Salam,

Jom aku sambung balik cerita ke Sabah, tgh aku ada masa untuk menulis ni. Ada 2-3 entri yang aku nak tulis dalam blog Shaklee [at] www.vitamin4kesihatan.com tapi aku tangguhkan dulu…. nak fokus kat blog ni dulu sbb dah lama gak bersawang walaupun mmg namanya pun world wide web….hihihi.

Poring Hot Spring adalah destinasi seterusnya, dengar review cam best gak so kitaorg nak tgk ler apa yang hebatnya. Dari Kinabalu National Park ke Poring Hot Spring, Ranau amik masa dalam 30-45 minit jugak…ditambahkan pula dengan first time nak ke sana so lebih lama ler sikitΒ  amik masa. Akhirnya sampai ler jugak dengan cuaca yang panas terik.

poring-hotspring-ranau-kinabalu-sabah-shamptohography-01Snap gambar peta dulu takut tersesat di hutan rimba…hihiihi

Sara dan Manu mmg ada suggestkan untuk ke sini sbbΒ  drg nak merasa naik Canopy Walkway (Jambatan Gantung) tapi malangnya tutup pulak atas alasan sedang diselenggara. Kecewa ler jugak kitaorg berempat tapi perjalanan haruslah diteruskan jua….hihihi...

Jom Baca Lagi....

From Sabah With Love – Part 2

Salam,

Haih! πŸ™‚ mintak maaf yer kat korang yang selalu follow blog aku ni, susah giler aku nak menulis kat blog ni. Bukan disebabkan aku malas tapi aku banyak fokuskan dan menulis entri di blog Shaklee kepunyaan wife aku kat www.vitamin4kesihatan.com. Banyak jugak aktiviti-aktiviti yang aku nak kongsikan dengan korang semua tapi tu la kan…… nak cari masa untuk menulis yang susah tu, kalau ada masa pun mesti aku menulis kat blog wife aku.

Ok! Ok!… jom aku sambung balik cerita trip kitaorg ke Sabah pada bulan Julai yang lepas. Mesti korang dah lama tertunggu-tunggu….ekekekeke.

(Sila baca part 1 dulu yer kalau rasa2 korang blur…hihihi..maklumlah dah lama kisahnya) πŸ™‚

Pagi ni kitaorg bersiap nak gi ker gunung kinabalu, bukan nak mendaki yer tapi di kawasan-kawasan pergunungan tu sajer. Stop sekejap untuk pick-up Sara & Manu (yang couple Spain tu…). Nasib baik drg ni on-time jer dan pastu bermula perjalanan kitaorg berempat menuju ke gunung kinabalu menaiki sebuah proton wira...

Jom Baca Lagi....