Apa? Ada Zombie Di Malaysia

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Rilek! rilek!… jangan terkejut!….jangan lari…. mana ada Zomba kat Malaysia ni… eh!..silap lak, bukan Zomba tapi Zombie laaa…ekekeke.. masih korang ingatkah pada Kampung Pisang? atau masih korang ingatkah pada Husin, Usop Wilchair, Pak Abu ataupun Pak Jabit?. Walau apa pun entri ini takde kena-mengena dengan mereka semua….ekekekeke… ok!..ok!.. jom aku cerita. Cer cite!..cer cite!.. (dialog dari penduduk Kampung Pisang).

zombies-run-2014-putrajaya-shamphotography

Rupa-rupanya ada satu larian yang dianjurkan pada setiap tahun dinamakan sebagai “Zombie Run Malaysia”. Seriously aku baru tahu pasal Zombie Run ni, itu pun kawan wife aku (Zakiah Musa) ajak join dalam facebook. Memang nampak macam menarik dan adventure ler pulak, terus aku dan wife reply balik kat facebook, inform kitaorg setuju untuk join sekali disebabkan dorang mencari lagi 2 orang untuk join. Zombie Run ni sebenarnya acara secara berkumpulan dan setiap kumpulan harus ada 4 anggota. Bayaran penyertaan yang dikenakan bagi 1 kumpulan ialah RM112 (dibeli melalui Groupon) dan akan berlangsung pada 24-25 Mei ni di Precinct 4, Putrajaya. Detail event kat bawah ni haaa….

Date: Saturday & Sunday, 24-25 May 2014
Time: 10:00am to 10.00pm, 10 Waves a day
Venue: Precinct 4, Putrajaya
Price: RM112.00 for a team of 4
What Do You Get: A participation certificate (Survivor or Dead), Salty / Custom Unearthed Glow in the dark T-shirt & the EPIC experience to challenge yourself to see if you and your friends can survive a Zombie Apocalypse!

Kalau korang nak maklumat lebih lanjut, boleh ler klik dan like page FB Zombie Run Malaysia.

Jom tengok lagi gambar dan poster yang aku ambil daripada FB dorang…..hihihihi…

zombies-run-2014-putrajaya-shamphotographyMenteri Belia Dan Sukan pun kena terkam dengan Zombie ooooo….. takut tak? takut tak?…

zombies-run-2014-putrajaya-shamphotography

zombies-run-2014-putrajaya-shamphotography

Adakah kumpulan kami akan selamat daripada serangan Zombie ini? dan apakah kesudahannya kisah ini?… Siapakah diantara kami berempat yang akan menjadi Zombie…. Bagaimanakah cara kami untuk mengelak daripada Apokalis Zombie ini?….. tunggu next entri aku mengenai kisah Zombie Run ini…. Doakan perjuangan kami untuk mengharungi serangan Zombie ini dengan selamat….. jeng!..jeng!…jeng!…

p.s : Gambar-gambar di dalam entri ini adalah hakmilik pemunya dan FB Zombie Run Malaysia. 😀

8 comments to Apa? Ada Zombie Di Malaysia

  • D_08  says:

    rajin mike join joging2 camni ye… er..event ni kome kena mekap macam zombie jugak la ye???

    • eshamz halim  says:

      ekekekeke… ni fesyen lain nyer jogging sbb berlari sambil kena kejar zombie kot..ekekeke.. event ni kitaorg tak kena mekap cam zombie tp kena lari dan elakkan daripada kena makan ngan zombie…ekekekeke… ala-ala cite the living dead tp takleh pukul zombie..nanti disqualifiied…ekekeke… 😀

  • arzmoha  says:

    pernah tertengok di tv sebelum ni pasal zombie run. kena selamatkan dari zombie la yer?
    sapa yang dekat senang la nak join.

    • eshamz halim  says:

      yup bro…kena lari selamatkan diri dari zombie… tak pernah join lagi..ni baru 1st time…ekekekeke.. nampak cam menarik kan… 😀

  • Khir Khalid  says:

    Wahh… happening ni bro.. layan zombie eh hehee.. Apa pun diucapkan all the best utk acara ini.. 🙂 🙂

    • eshamz halim  says:

      Tu laa nampak cam happening kan…. Thank you bro… ekekekekeke… 😀

  • sobri  says:

    zomba sana ni.. lpas ni mungkin next year watak kak limah pun kena ada he..he…
    wah berlari sambilkena kejar zombie.. exotic..satu idea baru kat malaysia..
    x sabar nak tgok gmbar2 pjalanan acara ni bro 🙂

    • eshamz halim  says:

      ahahahahaha… bukan zomba laa…zombieeee…..hihihihi… kak limah mmg legend weiii…hihihi… idea baru kat malaysia ni… aku pun x sabar nak amik gambar ngan video jugak ni…ekekekeke.. tungguuuuuuuuuuuuu……….. 😀

Isikan Komen Anda Disini