Apabila Suami Isteri Seorang Blogger

Salam kepada pembaca & blogger diluar sana,

Aku mula menulis dalam blog sejak tahun 2007 lagi, masa tu baru-baru nak belajar dan aku guna blogspot jer. Sajer nak bercerita dan berceloteh dalam blog masa tu. Pada tahun 2009 aku sewa web hosting & domainname sendiri, terus tukar ke CMS WordPress sehinggalah sekarang. Blog lama aku kat blogspot pon aku dah delete semua. Waktu mula-mula tukar ke WordPress tu jenuh jugak nak study camner nak install dan guna WordPress. Lepas tu dalamΒ  2 tahun jugak lah aku tak update dan jarang tengok blog maybe masa tu busy dan jarang menghadap komputer sangat. Mood nak berblogging hilang camtu sahaja, entah kemana hilangnya.

Dan sekarang wife aku pulak dah jadi blogger tapi dia senang la sebab setup blog semua aku yang buatkan….ahahahahahaha. Aku dah biasa dengan CMS WordPress ni so sekejap jer aku leh setupkan & upkan blog. Biler wife dah ada blog ni, tertiba mood blogging aku datang kembali.

Sekarang ni apabila kitaorg suami isteri dah jadi blogger, kitaorg selalu berebut nak guna komputer & laptop sebab kalau duduk depan TV mesti ler sambil-sambil tu nak tengok blogΒ  guna laptop kan!…..ahahahahahahaha πŸ™‚

Quota internet pon tiap-tiap bulan sekarang ni mesti tak cukup sebab banyak upload gambar-gambar…..hihihihihi.. sekarang pon kerap gak Blog Walking (BW).

apabila-suami-isteri-seorang-blogger-shamphotography-vitamin4kesihatanGambar contoh yer… kitaorg lom sampai buat camni lagi…hihihihi..

Hahahahahaha… rasa-rasa korang perlu ker sampai camni ek kalau asik berebut jer nanti??…hihihihi..ini bilik komputer kitaorg dan mmg khas utk wat kerja. Aku selalu edit gambar pengantin, design album kahwin & lain-lain kerja editing guna PC ni. Biasanya gambar-gambar yang aku shoot, aku akan print pastu tampal di dinding depan PC ni…takde modal nak beli frame gambar…hihihihihi. tu pon banyak gambar yang dah jatuh.. πŸ™‚

2 comments to Apabila Suami Isteri Seorang Blogger

  • Khir Khalid  says:

    hahaa.. kelakar pulak. Lama juga ye saudara Eshamz dah berblogging.. sy blogspot je, itu pun bantai menulis je.. bnyk yg masih x tahu huhu.. πŸ˜€

    • eshamz halim  says:

      ekekekekekeke…. tu laa kalau suami isteri dah jd blogger..asik berebut nak guna PC jer.. saya blogging mmg dah lama dah sejak guna blogspot lg.. cuma 1-2 tahun saya stop, maybe sbb mood blogging tu hilang pastu skrg ni baru kembali aktif balik.. πŸ™‚

      p.s: walaupun 1-2 stop tp hosting dan domainname akan renew jer every year…ekekekeke

Isikan Komen Anda Disini