Backpacker Trip Thailand: Video Misi Mencari Bunga Matahari

Assalamualaikum dan Salam Mesra,

Aku rasa mesti ramai yang ternanti-nantikan video penuh pengembaraan kami dalam menjejaki salah satu tarikan utama di negara Thailand iaitu Bunga Matahari (Sunflower) yang terkenal di daerah Lopburi. Bulan ni jari jemari aku kurang menari-nari di atas papan kekunci disebabkan sibuk dengan aktiviti harian dan mood nak menulis pun agak ke laut sikit. Banyak nak diceritakan dalam blog tapi idea tak mau mari….hihihihihihi.. 😀

Dalam entri terakhir “Backpacker Trip Thailand”, aku ada janjikan satu video penuh kami di sana menjelajah bandar Bangkok, Kanchanaburi dan Lopburi. Setelah sekian lama berperang dengan laptop dan juga masa, akhirnya siap jua videonya walaupun beberapa kali laptop aku kecundang dan mengeluarkan percikan api..hahahahaha… 😀

Dan inilah hasilnya….. apa tunggu lagi, jom tonton!!..

Bagi yang masih belum baca pengalaman kitaorg semasa di sana atau yang ingin mencari maklumat dengan lebih terperinci, bolehlah klik entri-entri dibawah ni haaaa…. 😀

Entri 1: Backpacker Trip Thailand: Misi Menjejaki Bunga Matahari
Entri 2: Backpacker Trip Thailand: KL Sentral – Hatyai – Bangkok
Entri 3: Backpacker Trip Thailand: Bangkok – Kanchanaburi
Entri 4: Backpacker Trip Thailand: Erawan National Park – Death Railway – River Kwai Bridge
Entri 5: Backpacker Trip Thailand: Kanchanaburi – Lopburi – Bangkok
Entri 6: Backpacker Trip Thailand: Bangkok – Hatyai – KL Sentral

Bulan November nanti, kami akan kembali menjelajah negara Thailand tapi kali ini akan diselitkan aktiviti-aktiviti pendakian dibeberapa gunung popular di Thailand. Misi kali ini adalah untuk mengembara kembali ke Bangkok dan seterusnya akan menuju ke daerah Loei, Udon Thani, Chiang Rai dan juga Chiang Mai.

4 comments to Backpacker Trip Thailand: Video Misi Mencari Bunga Matahari

  • bukharimalek  says:

    begitu gigih edit video 20+ min nice share bro!

    • eshamz halim  says:

      TQ bro…. kadang-kadang kena ada video jugak untuk tunjukkan keadaan sebenar berbandingkan dengan gambar…hihihihi… gigih la jugak sbb edit video dgn laptop yg oldskool…hahahahahaha… 😀 Terima kasih sebab sudi singgah bro…

      • bukharimalek  says:

        pakai software apa bro? style lah kipidap!

        • eshamz halim  says:

          Software editing GoPro bro….. TQ2…hihihihihi… 😀

Isikan Komen Anda Disini