Category Food Review

White Brick Oven : Artisan Bakery and Cafe

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Siapa sangka seorang warga British akan jatuh hati dengan seorang wanita melayu dan menetap di Malaysia. Nama White Brick Oven Artisan Bakery adalah sinonim dengan pasangan suami isteri Mardia dan Mustafa. Pasangan suami isteri ini merupakan pengusaha perniagaan bakeri (Homemade Bread & Pastry) sejak dulu lagi, tetapi kini telah bersara dan hanya mengedarkan roti dan pastri untuk 2 kedai sahaja di Bangsar dan Ikano serta membuka kedai bakeri di rumah.

white-brick-oven-artisan-bakery-kg-kubu-gajah-mardia-mustafa-cafe-food-review-hiteaAku dan wife bergambar dengan Mardia dan Mustafa di kedai bakeri a.k.a rumah dorang….hihihihi..

Apa yang uniknya White Brick Oven Artisan Bakery ni, uncle Mustafa atau nama britishnya Martin memproses dan mengisar sendiri tepung secara tradisonal di rumah bagi kegunaan membuat roti dan pastri untuk menjaga kualiti dan juga mengekalkan nutrisi yang terkandung dalam tepung...

Jom Baca Lagi....

Restoran Sup Tulang ZZ Johor Bahru – Sup Tulang Terbaik

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Terlebih dahulu, nak mintak maaf kat rakan-rakan blogger sebab tak dapat nak blogwalking kat blog korang….ekekekeke.. jadual aku dan wife penuh giler dengan aktiviti dan roadtrip. πŸ˜€ . Entri pasal Gua Tempurung dan White Water Rafting pon tengah terkial-kial nak siapkan pastu last week kitaorg gi roadtrip ke Singapore. Isnin sampai Jumaat lak terpaksa melepak di opis masing-masing, maklum ler kerja makan gaji kan.

Entri kali ni bukan nak bercerita pasal roadtrip ke Singapore tapi mengenai 1 tempat makan menarik di Johor Bahru. Entri pasal roadtrip akan menyusul kemudian yer…. πŸ™‚ .Β  Bagi orang selatan mesti dah tahu mengenai Restoran Sup Tulang ZZΒ  yang terletak diΒ Jalan Petri, Johor Bahru.

restoran-sup-tulang-zz-johor-bahru-food-review-tempat-makan-di-johor-shamphotography-sup-tulang-terbaik

Aku dan wife tak pernah tahu pasal restoran ni sebenarnya tapi seperti kebiasaan biler kitaorg travel kemana-mana, kitaorg mesti tanya tempat makan yang menarik di situ...

Jom Baca Lagi....