Category Hiking

Video Semasa Di Air Terjun Bukit Saga

Salam,

Selamat bercuti di hujung minggu, sajer jer aku nak kongsi 1 video pendek kitaorg masa gi hiking kat Bukit Saga hari tu. Mula-mula nak masukkan dalam entri Bukit Saga yang sebelum ni tapi lambat lak nak edit video. Kepada saper-saper lom baca entri aku ngan wife gi hiking kat Bukit Saga hari tu, leh ler baca kat sini — > Hiking Bersama Wife Di Bukit Saga .

air-terjun-bukit-saga-shaphotography

Jom layan video jap… video pendek jer tak lama pun… πŸ˜€

Jom Baca Lagi....

Hiking Bersama Wife Di Bukit Saga

Assalamualaikum dan Salam Mesra,

Mula-mula wife bagi blog pasal Gunung Datuk, aku pun terpikir β€œNak ajak hiking lagi la ni!”…hahahahahaha. Aku pun setuju dengan cadangan wife dan lepas tu suruh dia cari guide tapi geng-geng lain semuanya ada hal dan akhirnya terpaksa dibatalkan. Tidak lama kemudian, dia bagi link mengenai Bukit Saga pula!…hahahaha. Aku pun setuju jer tapi tiada geng yang nak join. Aku pun cakap takpe lah sebab Bukit Saga kat kawasan Cheras/Ampang jer. Akhirnya, kitaorg telah berjaya mendaki ke Puncak Bukit Saga (Saga Hilltop dan Beirut) dan singgah mandi di Air Terjun Bukit Apeh. Jom aku ceritakan secara terperinci lagi. πŸ˜€

hiking-bukit-saga-air-terjun-bukit-apeh-saga-hilltop-saga-beirut-shamphotographyDisinilah treknya bermula… melalui Jalan Saga 28.

Seawal pagi kitaorg dah bersiap dan bertolak ke Bukit Saga. Sebelum mula mendaki, aku abadikan dulu gambar peta trek Bukit Saga di dalam telefon bimbit dan cuba hafalkan semua trek mendaki...

Jom Baca Lagi....