Category Pengumuman

Jom Sertai Larian Amal “Cergas Tanpa DARVIH” 2016

larian-amal-darvih-sk-taman-putra-perdana-puchong-cergas-tanpa-darvih-eshamzhalimdotcom-7-ogos-2016

Assalamualaikum dan Salam Mesra,

Pihak www.eshamzhalim.com telah dihubungi oleh Sekolah Kebangsaan Taman Putra Perdana untuk mempromosikan acara Larian Amal “Cergas Tanpa DARVIH (Dadah Alkohol Rokok Vape Inhalan HIV/AIDS)” yang akan dianjurkan oleh Unit Pendidikan Pencegahan Dadah (PPDa) bersama PIBG dalam usaha menambah sumber kewangan Unit PPDa. Program ini bertemakan Sihat Tanpa Dadah, Alkohol, Rokok, Vape, Inhalan, HIV/AIDS (DARVIH) bertujuan menambah dana  untuk menaiktaraf Bilik Sumber PPDa dan menjalankan aktiviti PPDa serta menambah dana PIBG sekolah.

Bagi sesiapa yang mempunyai kelapangan dan berminat untuk turut serta dalam acara ini. Jangan lepaskan peluang anda untuk mendaftar. Maklumat lengkap adalah seperti di bawah…… 😀

Tarikh : 7 Ogos 2016
Hari : Ahad
Tempat : Sekolah Kebangsaan Taman Putra Perdana, 47130 Puchong.
Jarak Larian : 10km  dan 4km
Tarikh Tutup Penyertaan : 10 Jun 2016

Yuran Penyertaan
1. 10km Terbuka : RM60.00
2. 4km Fun Run : RM60.00
3...

Jom Baca Lagi....

Jom Sertai Tandem Paragliding Di Bukit Jugra Pada 21 Mei 2016

event-paragliding-bukit-jugra-proglidesports-eshamzhalim-21-mei-2016

Assalamualaikum dan Salam Mesra,

Ramai yang tertanya-tanya, bila lagi Geng Trip Santai (GTS) akan menganjurkan aktiviti Tandem Paragliding di Bukit Jugra?. Oleh itu, bagi memberi peluang kepada mereka yang ingin mencuba tetapi tidak berkesempatan untuk turut serta di tarikh-tarikh sebelum ini. Kami akan menganjurkan satu lagi aktiviti Tandem Paragliding sebelum bermulanya bulan Ramadhan. Sila baca maklumat dibawah sebelum mengisi borang pendaftaran online.

Maklumat aktiviti adalah seperti dibawah:
Tarikh: 21 Mei 2016 (Sabtu).
Masa: 11.30 pagi sehingga aktiviti tamat.
Lokasi: Rumah Api Bukit Jugra, Banting, Selangor.
Jumlah Peserta: 25 orang sahaja setiap tarikh (Penyertaan akan ditutup apabila mencapai 25 peserta)
Bayaran: RM180 seorang termasuk sijil penyertaan (e-certificate) dan juga rakaman video semasa paragliding. Pakej tidak termasuk makanan dan minuman serta insuran. Sijil adalah berbentuk e-certificate dan akan dihantar melalui email.
Durasi Paragliding: 5-10 minit ...

Jom Baca Lagi....

Jom Sertai Tandem Paragliding Di Bukit Jugra Pada 7 Mei 2016

event-paragliding-bukit-jugra-proglidesports-eshamzhalim-23-april-2016

Info terbaru: Aktiviti Tandem Paragliding pada 7 Mei 2016 di Bukit Jugra terpaksa ditukarkan lokasi ke Kuala Kubu Bharu (KKB) di atas sebab-sebab yang tidak dapat dielakkan. Sekiranya masih berminat untuk mencuba Tandem Paragliding di KKB, pastikan anda baca info terbaru dibawah sebelum mendaftar. 😀

Assalamualaikum dan Salam Mesra,

Sekali lagi, www.eshamzhalim.com a.k.a Geng Trip Santai (GTS) bersama pihak Proglidesports akan menganjurkan aktiviti Tandem Paragliding di Bukit Jugra Paragliding Park bagi memberi peluang kepada mereka yang ingin mencuba. Sila baca maklumat dibawah sebelum mengisi borang pendaftaran online.

Maklumat aktiviti adalah seperti dibawah:
Tarikh: 7 Mei 2016 (Sabtu).
Masa: 11.00 pagi sehingga aktiviti tamat. 9.30 pagi sehingga aktiviti tamat.
Lokasi: Rumah Api Bukit Jugra, Banting, Selangor. KKB Paragliding Park, Kuala Kubu Bharu.
Jumlah Peserta: 25 orang sahaja setiap tarikh (Penyertaan akan ditutup apabila mencapai 25 peserta)
Bayaran: RM180 RM250 seorang...

Jom Baca Lagi....

Jom Sertai Tandem Paragliding Di Bukit Jugra Pada 23 April 2016

event-paragliding-bukit-jugra-proglidesports-eshamzhalim-23-april-2016

Assalamualaikum dan Salam Mesra,

Sekali lagi, www.eshamzhalim.com a.k.a Geng Trip Santai (GTS) bersama pihak Proglidesports akan menganjurkan aktiviti Tandem Paragliding di Bukit Jugra Paragliding Park bagi memberi peluang kepada mereka yang ingin mencuba. Sila baca maklumat dibawah sebelum mengisi borang pendaftaran online.

Maklumat aktiviti adalah seperti dibawah:
Tarikh: 23 April 2016 (Penyertaan ditutup).
Masa: 11.00 pagi sehingga aktiviti tamat.
Lokasi: Rumah Api Bukit Jugra, Banting, Selangor.
Jumlah Peserta: 25 orang sahaja setiap tarikh (Penyertaan akan ditutup apabila mencapai 25 peserta)
Bayaran: RM180 seorang termasuk sijil penyertaan (e-certificate) dan juga rakaman video semasa paragliding. Pakej tidak termasuk makanan dan minuman serta insuran. Sijil adalah berbentuk e-certificate dan akan dihantar melalui email.
Durasi Paragliding: 5-10 minit (bergantung kepada keadaan angin. Kalau angin bagus, memang boleh terbang lama.)

Syarat bagi melakukan aktiviti Tandem Paraglidi...

Jom Baca Lagi....

Dapatkan Diskaun 10% Di MTLatte Cafe

mtlatte-cafe-diskaun-10-peratus-jom-ngopi-eshamzhalim

Assalamualaikum dan Salam Mesra,

Mesti korang pernah baca entri mengenai MTLatte Cafe di dalam Segmen Jom Ngopi aku dan dengan ini, aku ada satu berita gembira untuk dikongsikan kepada semua terutama kepada peminat-peminat kopi di luar sana. Pemilik MTLatte Cafe telah bermurah hati untuk memberi diskaun sebanyak 10% kepada semua pelanggan di MTLatte dan syaratnya mudah sahaja. Apa yang korang perlu buat untuk dapatkan diskaun ni ialah:

1. Menjamu selera atau minum kopi sambil bersantai di MTLatte Cafe.

2. Layari blog www.eshamzhalim.com di telefon pintar korang dan klik pada entri Jom Ngopi: MTLatte Cafe @ Dataran Ara Damansara

3. Tunjukkan entri tersebut di telefon pintar korang pada staf MTLatte Cafe untuk mendapatkan diskaun 10% daripada jumlah pembayaran.

Senang jer bukan?… Bolehlah ajak rakan-rakan semua berkunjung ke MTLatte Cafe untuk menikmati menu-menu menarik serta jangan lupa untuk mencuba menu kopinya. Ok!.. Jom Ngopi kita!!… 😀

Tawaran diskaun ini sah sehingga 31 Januar...

Jom Baca Lagi....

Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri 2014/1435H

Assalamualaikum dan Salam Mesra,

Berlalulah sudah Ramadhan sebulan berpuasa, tiba syawal kita rayakan dengan rasa gembira, anak muda di rantauan semuanya pulang ke desa, ibu dan ayah keriangan bersyukur tak terkira.

Nampaknya Syawal bertandang kembali pada tahun ini dan Ramadhan pula pergi meninggalkan kita. Tahun ni aku beraya di kampung wife dulu pastu petang raya kedua baru pulang ke Bandar Seri Iskandar. Seperti biasa, setiap tahun keluarga mertua akan tunggu aku ngan wife balik sebab aku telah dilantik menjadi photographer tetap khas untuk mengambil gambar raya seluruh keluarga. Tahun lepas dorang takde gambar raya sebab beraya kat kampung aku dulu pastu baru balik rumah mertua….hihihihi.. 😀

Semalam, aku dan wife keluar dari rumah lebih kurang pukul 5 petang dan sebelum sampai ke Kuala Selangor, kakak ipar di kampung dah telefon sebab dorang rancang nak ambil gambar keluarga malam tu jugak...

Jom Baca Lagi....

Adalah Blog Aku Digodam?

Assalamualaikum dan Salam Jumaat,

Bulan Julai ni merupakan bulan yang mencabar bagi blog aku ni disebabkan asyik kena bersengkang mata tengok coding dan skrip php blog aku. Aku takde ler pandai sangat nak edit skrip ni tapi aku tau ler bahagian mana yang nak di check. Aku rasa bulan ni banyak kali sebenarnya blog aku dan blog wife (www.vitamin4kesihatan.com) berstatus “Server Down” disebabkan skrip php kitaorg selalu digodam dan diubah, pastu bahasa coding apa ntah yang dorang gunakan. Aku terpaksa buang coding-coding tu dalam skrip php aku untuk repair. Dah buang coding tu baru ler kedua-dua blog ok balik. Nasib baik la Support Team Hosting aku bagus, dorangnya response time pun cepat pastu sampai 1-2 pagi pun dorang cepat balas email aku walaupun hosting aku di Malaysia jer…hihiihihi.. berbaloi rasanya aku bayar setiap tahun.

Sekarang ni aku terpaksa gunakan perkhidmatan Content Distribution Network (CDN) ataupun biasanya dikenali sebagai Cloud Network untuk memastikan blog aku masih...

Jom Baca Lagi....

Penukaran Domain Name Blog Ke www.eshamzhalim.com

Assalamualaikum dan Salam Mesra,

Terlebih dahulu, terima kasih aku ucapkan kepada pembaca-pembaca setia blog ni dari dulu hingga sekarang. Setelah dipikir, dicongak, dibincang dan dibrainstorm. Aku nak maklumkan kepada dunia alam siber ni bahawa domain name blog www.shamphotography.com akan bertukar ke www.eshamzhalim.com.

penukaran-domain-name-baru-eshamzhalim-com

Kenapa perlu ditukar?… mesti korang tertanya-tanya kan?… sebenarnya satu masa dahulu semasa zaman aku muda remaja, 😀 objektif utama aku menulis dalam blog ini adalah berkaitan dengan hobi photography aku dan juga untuk berkongsi hasil kerja part time aku sebagai wedding photographer. Sekarang ni aku jarang ambil job wedding dan kebanyakkan entri yang aku menulis sekarang adalah diluar niche photography. Demi untuk membesarkan skop blog, aku terpaksa menukar domain name sekarang kepada www.eshamzhalim.com supaya skop penulisan aku jadi lebih umum. Walau apa pun, aku masih boleh menulis pasal photography jugak kan.

Nampaknya, aku terpaksa berkerja keras lagi untuk...

Jom Baca Lagi....