Category Segmen Blogger

EnerZ Indoor Extreme Park, Subang Jaya

enerz-extreme-park-subang-jaya-adventure-indoor-extreme-park-asia-largest-trampoline-park-eshamzhalim

Assalamualaikum dan Salam Mesra,

Pasti ramai yang tertanya-tanya β€œApakah EnerZ Indoor Extreme Park ini?”. Rilek!..rilek!… jom aku terangkan supaya segala persoalan terjawab. Untuk makluman semua, EnerZ Indoor Extreme Park ini merupakan Taman Ekstrem dan juga Arena Sukan Tertutup yang menawarkan pelbagai aktiviti dan cabaran sukan lasak bagi golongan dewasa dan juga kanak-kanak. EnerZ Indoor Extreme Park ini mempunyai keluasan sehingga 80,000 kaki persegi dan ianya juga merupakan Taman Thampoline yang terbesar di Asia, disamping menyediakan pelbagai kemudahan aktiviti sukan dan cabaran lasak untuk semua peringkat umur bergantung kepada syarat had ketinggian yang telah ditetapkan.

Aku dan wife bersama blogger-blogger yang lain telah diberi peluang untuk mencuba dan merasai sendiri pengalaman cabaran-cabaran ekstrem yang ditawarkan oleh EnerZ Indoor Extreme Park. Terima kasih juga aku ucapkan kepada Bro Framestone dan juga pihak pengurusan EnerZ Extreme Park kerana telah sudi menjemp...

Jom Baca Lagi....

10 Random Facts About Me: When I am Travelling

Assalamualaikum dan Salam Mesra,

Dah lama rasanya aku tidak ditag oleh sesiapa pastu secara tiba-tiba terasa seperti nama aku diseru-seru di dalam blog Puan Nana Tron. Bagi sesiapa yang masih belum mengenali Puan Nana Tron kita ni, bolehlah terjah blog beliau.

Ermmm… 10 Random Facts About Me: When I am Travelling ataupun 10 fakta secara rambang mengenai diriku apabila aku mengembara. Travel atau mengembara ni sebenarnya memang telah menjadi satu aktiviti kesukaanku. Lebih-lebih lagi kalau ditaja untuk mengembara atau travel dengan wife tersayang… mestilah seronok…hihihihi. πŸ˜€

jom-travel-eshamzhalim-travelblogGambar daripada instagram wife…. πŸ˜€

Demi menyahut cabaran Puan Nana Tron, jom aku senaraikan 10 Random Facts About Me: When Eshamz HalimΒ  Travelling….

1. Suka tempat duduk di tepi bahagian sayap jika menaiki kapal terbang.

Sama seperti Puan Nana Tron, memang aku suka tempat duduk dibahagian sayap. Tak tahu kenapa?. Mungkin aku rasa seimbang kot sebab duduk di tengah-tengah kapal terbang.

jom-travel-eshamzhalim-travelblog

2...

Jom Baca Lagi....

Penukaran Domain Name Blog Ke www.eshamzhalim.com

Assalamualaikum dan Salam Mesra,

Terlebih dahulu, terima kasih aku ucapkan kepada pembaca-pembaca setia blog ni dari dulu hingga sekarang. Setelah dipikir, dicongak, dibincang dan dibrainstorm. Aku nak maklumkan kepada dunia alam siber ni bahawa domain name blog www.shamphotography.com akan bertukar ke www.eshamzhalim.com.

penukaran-domain-name-baru-eshamzhalim-com

Kenapa perlu ditukar?… mesti korang tertanya-tanya kan?… sebenarnya satu masa dahulu semasa zaman aku muda remaja, πŸ˜€ objektif utama aku menulis dalam blog ini adalah berkaitan dengan hobi photography aku dan juga untuk berkongsi hasil kerja part time aku sebagai wedding photographer. Sekarang ni aku jarang ambil job wedding dan kebanyakkan entri yang aku menulis sekarang adalah diluar niche photography. Demi untuk membesarkan skop blog, aku terpaksa menukar domain name sekarang kepada www.eshamzhalim.com supaya skop penulisan aku jadi lebih umum. Walau apa pun, aku masih boleh menulis pasal photography jugak kan.

Nampaknya, aku terpaksa berkerja keras lagi untuk...

Jom Baca Lagi....

Projek Iqra: Kempen Taja Shopping Raya 2014

Logo-Shopingraya

Assalamualaikum dan Salam Ramadhan,

Aku telah terbaca entri mengenai Projek Amal Shopping Raya 2014 yang dianjurkan oleh Projek Iqra ni di blog Kak Hanny @ diarymama.com dan terdetik pulak untuk aku sama-sama berkongsi di blog ni. Wife aku pun ada cerita kat aku pasal projek iqra ni. Sesungguhnya amalan bersedekah itu adalah amalan yang sangat mulia, lebih-lebih di bulan Ramadhan. Janganlah kedekut untuk bersedekah kerana dengan bersedekah itu, diyakini rezeki korang anda bertambah tapi biarlah dengan niat yang ikhlas.

Jom aku kasi info pasal Projek Iqra: Kempen Taja Shopping Raya 2014 ni……

Kempen Taja Shopping Raya ni adalah acara tahunan yang telah dianjurkan oleh Persatuan Kebajikan Projek IQRA SeMalaysia bagi memberi peluang kepada orang ramai menyumbang untukΒ  membeli persiapan menyambut Hari Raya Aidilfitri untuk anak anak yatim , fakir miskin dan asnaf dibawah jagaan rumah kebajikan yang menyertai.

projek-iqra-kempen-taja-raya-2014-shamphotography

Kempen Taja Shopping Raya 2014 adalah kesinambungan projek yang telah berlangs...

Jom Baca Lagi....

The Liebster Award by Bro Sobri

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Kali ni The Liebster Award aku anugerahkan kepada blog “Aku Vs Kehidupan” kepunyaan Bro Sobri. Bro Sobri adalah diantara blogger terawal yang sering komen di blog aku ni. Terima kasih kerana sudi menjadi antara pembaca tegar di blog ini, walaupun ari tu 1st time jumpa masa FAM Trip ke Pengkalan Hulu tapi seperti dah lama kenal. Memang sporting dan berjiwa giler-giler sket…ahahahaha… sama cam aku… πŸ˜€ . Hidup kan harus ceria…. terharu pulak Bro Sobri ni menjawap soalan-soalan aku di blog dier, kalau korang nak baca..leh ler klik kat sini —> The Liebster Award by Bro Sham.

Liebster-Award

Ok..ok.. jom aku jawap soalan-soalan daripada Bro Sobri (Blogger Termasyhur Kawasan Gerik)..ekekekeke… soalan-soalannya adalah lah:

1) Apa definasi Travel / Bercuti bagi anda?

Bagi aku definasi Travel / Bercuti ni adalah untuk merehatkan minda dan mencari ketenangan di jiwa..ekekeke… ayat poyo jer kan… hihihihi. πŸ˜€ ...

Jom Baca Lagi....

The Liebster Award by Bro Khir Khalid

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Hari ni aku telah di tag oleh blogger aktivis kemasyarakatan terhebat iaitu Bro KhirKhalid untuk menyertai segmen “The Liebster Award Khas” untuk blogger-blogger. Terima kasih juga kat Bro Khir sebab ingat jugak kat aku….ahahahahaha….dalam banyak-banyak geng blogger dia, ada jugak terselit nama blog tempelan aku yang dia tag…hihihihi… terharu lak rasanya.. πŸ˜€

liebster award

Apa itu The Liebster Award ni ek???…kalau nak tau klik jer —> Liebster Award

Apa yang perlu aku buat ek apabila di tag?….ermmm.. sebenarnya dalam segmen ini aku dikehendaki menjawab 11 soalan dengan sejujurnya soalan yang diberi oleh blogger Bro Khir. Lepas tu aku pulak perlu tag 11 geng-geng blogger aku yang lain dan aku pula perlu beri soalan untuk dorang pulak jawab… ala-ala email berantai ler tuuu!!… :D. Klik jer kat sini kalau korang nak tau soalan apa yang ditujukan kepada aku oleh Bro Khir Khalid.

11 soalan-soalan daripada Bro Khir Khalid yang simple… πŸ˜€

1...

Jom Baca Lagi....

Majlis Sepetang Bersama Blogger Dan Yeos SBB2014

Salam,

Majlis Sepetang Bersama Blogger & Yeos 2014 atau nama pendeknya SBB2014 pasti acara yang di nanti-nantikan dikalangan Blogger-Blogger Semalaya & Asia Tenggara pada tahun ini. Alhamdulillah, kali ni aku ngan wife dapat meluangkan masa untuk turut serta dalam majlis gilang gemilang yang bertujuan merapatkan lagi persahabatan dikalangan blogger. Majlis kali ini telah diadakan di Saloma Bistro, Jalan Ampang pada 8 Mac yang lepas.

sepetang-bersama-blogger-yeos-2014-ssb2014-perjumpaan-blogger-asia-tenggara-saloma-bistro-shamphotography

Ramai jugak blogger yang hadir, boleh dikatakan mencecah 300 orang tapi masih jugak ada kerusi-kerusi yang kosong. Majlis ini adalah anjuran Denaihati Network dan telah dijayakan bersama sponser-sponser yang terlibat. Aku sememangnya tidak dikenali dikalangan blogger-blogger disana, maklumlah blog ini adalah sekadar menceritakan kisah peribadi aku. Satu-satunya blogger yang tegur aku kat sana ialah blogger Khirkhalid.com disebabkan kita selalu blogwalking blog masing-masing. Terima kasih aku ucapkan kepada Bro Khir yang sudi menyapa aku …....

Jom Baca Lagi....

Official Blog www.eshamzhalim.com

aku-seorang-blogger-travel-shamphotography-eshamz-halim

Assalamualaikum dan Salam Mesra,

Terlebih dahulu aku inginΒ ucapkan selamat datang ke blog www.eshamzhalim.com ( sebelum ini dikenali sebagai www.shamphotography.com ) dan terima kasih kerana sudi singgah membaca. Jom aku menceritakan serba sedikit mengenai diriku.

Aku mula menulis blog pada sekitar tahun 2007 secara suka-suka hanya untuk mengisi masa lapang dan berkongsi pengalaman yang aku lalui. Aku menggunakan blogspot.com sebagai tapak permulaan untuk menjadi seorang penulis di alam maya dan pada masa itu aku tidak pernah mengetahui apa itu blogging atau blogger. Selepas 2 tahun menggunakan perkhidmatan blogspot, aku telah beralih ke WordPress Content Management System (CMS) dengan menggunakan web hosting dan domainname sendiri yang disewa secara tahunan pada sekitar tahun 2009. Aku terpaksa belajar untuk menggunakan WordPress tanpa guru atau belajar di mana-mana kursus, segalanya aku belajar sendiri daripada manual-manual yang terdapat di Internet...

Jom Baca Lagi....