Category The Heart Exhibition

The Heart Exhibition: Pameran Kesihatan Jantung 2014

the-heart-exhibition-2014-pameran-kesihatan-jantung-2014-hari-jantung-sedunia-mid-valley-convention-centre

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia,

Mungkin ramai yang tidak tahu bahawa Hari Jantung Sedunia akan disambut pada bulan September setiap tahun. The Heart Exhibition ataupun Pameran Kesihatan Jantung adalah merupakan event tahunan yang memfokuskan kepada penjagaan dan kesihatan jantung. Pada tahun ini Pameran Kesihatan Jantung 2014 telah diadakan pada 27 – 28 September 2014 di Exhibition Center, Mid Valley Megamall di atas anjuran Yayasan Jantung Malaysia, Institut Jantung Negara, Woman’s Heart Health Association dan juga NHAM (National Heart Association Malaysia). Pameran Kesihatan Jantung ini adalah bertujuan untuk memupuk dan memberi kesedaran kepada orang ramai betapa pentingnya kesihatan serta penjagaan jantung di dalam kehidupan harian. Aku rasa ramai jugak sebenarnya rakyat Malaysia yang sedar bahawa jantung ni merupakan organ penting di dalam anatomi tubuh manusia dan memerlukan penjagaan yang baik bagi memastikan ia sentiasa berdenyut dengan sihat.

Alhamdulillah, ini merupak...

Jom Baca Lagi....

The Heart Exhibition – Pameran Kesihatan Jantung 2013

the-heart-exhibition-2013-shamphotography-midvalley

Salam,

Biler kali terakhir korang gi wat check-up?, last week aku ngan wife gi ” The Heart Exhibition 2013 ” di Mid Valley Exhibition Centre. Memang aku dah tandakan event ni kat jadual aku, bagus sebenarnya event-event begini sebab kita boleh buat check-up dengan PERCUMA! Yerrrr….betul!! PERCUMA OK!. Event ini adalah anjuran Institut Jantung Negara dan Yayasan Jantung Malaysia dan event ni akan diadakan setiap tahun untuk menyedarkan rakyat Malaysia betapa pentingnya penjagaan jantung dan apakah penyebab-penyebab serangan jantung.

Dengan niat yang murni dan semangat yang jitu, pagi tu lebih kurang pukul 9.30 pagi kitaorg dah gerak ke Mid Valley, exhibition start pukul 10 pagi tp xnak berebut parking dan maleh nak beratur panjang so kena ler dtg cepat. Mmg kitaorg x bekfes sbb nak wat check-up dulu, seboleh-bolehnya nak dapatkan test reading yang betul. Kebiasaannya 80%-90% tepat, kalau nak yang betul-betul tepat kena gi buat blood test.

 the-heart-exhibition-2013-heart-disease-shamphotography

 the-heart-exhibition-2013-heart-disease-shamphotography

 the-heart-exhibition-2013-heart-disease-shamphotography

 the-heart-exhibition-2013-heart-disease-shamphotography

Pagi tu masih belum ramai lagi pengunjung y...

Jom Baca Lagi....