Category Traveloka

5 Tips Travel Tanpa Worries

Pasti ramai dikalangan anda yang suka travel? Termasuklah aku walaupun terpaksa berjimat-cermat dari segala sudut supaya dapat travel, maklumlah aku pun bukannya golongan yang bergaji besar serta terpaksa menabung dan apabila tabung duit travel penuh barulah dapat untuk berjalan ke tempat orang. Walaupun rasanya ramai yang telah berkongsi tips, aku tetap akan kongsikan juga beberapa tips yang anda boleh guna untuk travel secara jimat dan seronok. 

1. Flight dan Airport Transfer

Bagi mereka yang kaki travel ini, kebiasaannya memang dah alert dengan pelbagai promosi dari syarikat penerbangan tambang murah terutama Airasia disebabkan ianya sentiasa menawarkan tiket flight yang sangat murah dan mampu milik untuk pelbagai lapisan masyarakat. Mesti anda selalu fokus dengan promosi tempat duduk percuma jer kan? tetapi sebenarnya banyak lagi promosi yang ditawarkan oleh Airasia setiap tahun. Apa yang anda boleh buat untuk sentiasa mendapat alert bagi kesemua promosi yang ditawarkan...

Jom Baca Lagi....

Jom Rancang Traveloka Dengan Smartphone

traveloka-eshamzhalim-promosi

Hye guys! Tengah buat apa tu? Ada perancangan nak pergi bercuti ke mana tak? Dalam negara ke atau luar negara? atau anda malas nak pergi bercuti? Eh!, janganlah asyik sibuk dengan kerja sahaja sehingga tiada masa berehat untuk diri sendiri dan keluarga. Jomlah rancang percutian. Bajet kurang? Aish, siapa kata jika bajet kurang tidak boleh pergi bercuti? Selalunya anda yang pernah pergi bercuti tu kebiasaannya buat tempahan di mana? Macam aku, bila ada perancangan untuk pergi bercuti aku suka layari website Traveloka.com. Lebih-lebih lagi sekarang ni apabila sudah ada aplikasinya untuk dibuka terus melalui smartphone. Wah, lagi rancaklah aku membelek-beleknya. Hahahaha…. 😀

Untuk makluman anda diluar sana, Traveloka ini adalah satu tempat yang mana kita semua boleh membuat tempahan hotel dan penerbangan dengan harga yang sangat berpatutan. Anda juga akan disajikan dengan lebih 100 buah hotel di seluruh Asia Tenggara seperti di Malaysia, Indonesia, Singapore dan lain-lain lagi...

Jom Baca Lagi....