Category Wilayah Putrajaya

Guardian Walkathon 2016

guardian-walkathon-2016-wetland-putrajaya

Assalamualaikum dan Salam Mesra,

Guardian Walkathon 2016 telah diadakan pada 16 September 2016 di Taman Wetland, Putrajaya. Acara yang dianjurkan oleh Guardian Malaysia ini adalah bertujuan untuk mempromosikan aktiviti berjalan kaki sebagai salah satu gaya hidup sihat dan sekaligus bagi mengumpul dana untuk diagihkan kepada 15 rumah kebajikan anak-anak yatim seluruh negara.

Bagi anjuran yang ke 7 ini, Guardian Malaysia menggunakan tema “ Walk 10,000 Steps a Day to for a Healthier Lifestyle” bagi menggalakkan serta menarik minat masyarakat supaya mengamalkan aktiviti berjalan kaki sebagai salah satu cara senaman harian. Acara ini hanya menawarkan 2 kategori iaitu kategori 3km dan 5km fun walk serta penyertaan adalah terbuka kepada semua peringkat umur. Bersempena dengan Sambutan Hari Malaysia yang juga jatuh pada 16 September setiap tahun, Guardian Malaysia menawarkan lagi 2 kategori tambahan iaitu kategori cabaran kostum dan juga acara larian maskot sejauh 100 meter yang terbuka k...

Jom Baca Lagi....

100 Plus Outrunner 2016

100plus-outrunner-2016-putrajaya-brooks-runholic-eshamzhalimdotcom

Assalamualaikum dan Salam Mesra,

100 Plus Outrunner 2016 telah diadakan pada 16 April 2016 bertempat di Monumen Alaf Baru, Precint 2, Putrajaya setelah tiga (3) kali lokasi larian telah berubah. Acara larian malam ini telah dianjurkan oleh pihak Twenty First Century Sports dengan kerjasama 100 Plus Malaysia serta Brooks Malaysia sebagai penaja rasmi baju larian peserta 100 Plus Outrunner.

Hanya 3 kategori sahaja yang ditawarkan bagi acara larian ini iaitu kategori 15km, 10km dan juga 6km Fun Run. Aku dan wife hanya mendaftar untuk kategori 6km Fun Run, sekadar larian santai bersama rakan-rakan yang lain sambil menikmati suasana malam di Putrajaya…hihihihi.. 😀

Peserta kategori 15km telah dilepaskan terlebih dahulu pada pukul 8.00 malam dan diikuti dengan peserta 10km pada pukul 8.20 malam serta akhirnya barulah peserta kategori fun run dilepaskan tepat pada pukul 8.40 malam. Memang cukup meriah apabila setiap pelepasan kategori diiringi dengan letupan bunga api yang menerangi ruang ...

Jom Baca Lagi....

Mizuno Wave Run 2015

mizuno-wave-run-2015-wos-world-of-sports-runholics-eshamzhalim

Assalamualaikum dan Salam Mesra,

Mizuno Wave Run 2015 telah diadakan di Pusat Rekreasi Air, Precint 6 Putrajaya pada 13 Disember 2015. Acara larian anjuran World of Sports Malaysia ini sepatutnya telah dijadualkan pada 27 September 2015 di Dataran Putrajaya tetapi telah ditangguh ke tarikh yang baru disebabkan masalah jerebu yang kronik melanda Malaysia beberapa bulan yang lepas. Ini juga merupakan anjuran bagi tahun ke 10 dan pada tahun ini buat julung kalinya, pihak penganjur telah menawarkan kategori 21km Half Marathon selain daripada kategori kebiasaannya iaitu 10km terbuka dan veteran.

Sebenarnya, aku dan wife memang tak daftar pun larian ni dan kitaorg berlari menggunakan bib orang lain. Aku beli bib orang lain dan wife pun beli bib orang lain…hihihihihi.. 😀 Aku pun tak tahu kenapa aku beriya sangat nak beli bib Mizuno Wave Run ni. Dahlah beli bib orang lain, lepas tu tiba-tiba acara larian ni kena tangguh pula...

Jom Baca Lagi....

Allianz Pacer Run 2015

allianz-pacer-run-2015-runholic-putrajaya-runhappy-eshamzhalim

Assalamualaikum dan Salam Mesra,

Allianz Pacer Run 2015 telah diadakan pada 6 Disember 2015 bertempat di Presint 3, Dataran Putrajaya. Acara larian ini telah dianjurkan oleh Allianz Malaysia yang bertujuan untuk menggalakkan rakyat Malaysia supaya mengamalkan gaya hidup yang lebih sihat serta memastikan sentiasa bersenam dan kekal aktif. Hanya ada 2 jarak larian yang ditawarkan bagi larian ini iaitu sejauh 6km bagi kategori Fun Run dan juga 12km yang merangkumi kategori lelaki dan wanita terbuka, lelaki dan wanita veteran dan juga satu lagi kategori dikhaskan untuk badan-badan korporat yang ingin turut serta dalam acara larian ini. Yuran yang dikenakan kepada peserta adalah sebanyak RM30 bagi 6km dan RM55 bagi 12km manakala RM1500 bagi penyertaan daripada badan korporat.

Aku dan wife pun tidak melepaskan peluang untuk mendaftar bagi kategori terbuka 12km dan yang paling terujanya kerana baju lariannya memang amat menarik…..adidas ok!…hihihihihi....

Jom Baca Lagi....

Run With Us 2015

run-with-us-2015-running-event-putrajaya-eshamzhalim-runholic-toohotdemo-running-logs

Assalamualaikum dan Salam Mesra,

Acara larian Run With Us 2015 telah diadakan pada 16 Ogos 2015 bertempat di Dataran Putrajaya, Presint 3, Putrajaya. Terima kasih kepada pihak AstiRunners di atas penganjuran larian ini serta juga di antara acara larian terbaik yang aku dan wife mendaftar setakat ini. Banyak juga aku baca komen-komen yang memuji dan amat berpuas hati dengan acara ini tetapi siapakah AstiRunners ni?…. 😀 AstiRunners ini merupakan komuniti pelari-pelari daripada gabungan bekas pelajar (Alumni) Sekolah Menengah Sains Teluk Intan ataupun lebih popular dengan nama singkatannya SEMESTI. Aku pun baru tahu sebenarnya!…hahahahaha.. 😀 Sekolah ni memang dekat jer dengan rumah mertua aku di Simpang 4, Hutan Melintang.

Larian Run With Us 2015 ini hanya menawarkan 2 kategori sahaja iaitu kategori terbuka lelaki dan wanita sejauh 12km serta kategori Fun Run sejauh 5km. Kalau berdasarkan rekod larian yang aku dah sertai setakat ini, larian Run With Us 2015 merupakan larian pertam...

Jom Baca Lagi....

Reach Out Run 2015: Run For A Cause

reach-out-run-1m4u-run-for-a-cause-eshamzhalim

Assalamualaikum dan Salam Mesra,

Reach Out Run 2015: Run For A Cause telah diadakan pada 14 Jun 2015 bertempat di  Dataran Putrajaya, Presint 3. Larian amal ini telah dianjurkan oleh iM4U dalam usaha untuk mengumpul dana bagi disalurkan kepada organisasi seperti Dyslexia Association of Malaysia (PDM), SVM Welfare Association, Langkawi Animal Shelter and Sanctuary Foundation (LASSie) dan juga Yayasan Jantung Malaysia (YJM).

Larian ini juga diharapkan dapat memupuk semangat kerja berpasukan serta menggalakkan lagi rakyat Malaysia untuk mengamalkan gaya hidup sihat disamping dapat menderma dan membantu dalam memperjuangkan empat sebab utama iaitu dari segi Kesihatan, Keperluan Khas, Komuniti dan Haiwan.

Hanya ada 2 kategori sahaja yang ditawarkan untuk larian ini iaitu 5km Fun Run dan juga 10km bagi kategori terbuka lelaki dan wanita. Buat kali pertamanya, aku dan wife dengan penuh yakinnya mendaftar untuk larian 10km...

Jom Baca Lagi....