Charity Walk World Hunger Relief 2013

charity-walk-be-the-movement-world-hunger-relief-2013-shamphotography

Salam,

Aku ada wat entri ringkas pasal program ni dan akhirnya aku ngan wife berjaya juga berjalan kaki sejauh 5km daripada Istana Kehakiman ke PICC dan patah semula ke Istana Kehakiman bagi menyokong program World Hunger Relief ni. Ada juga yg menipu sbb belum sampai 1.5km dah patah balik….ahahahahaha… tp kitaorg join mmg untuk fun jer kan. Jom aku cite lebih details pasal event Charity Walk World Hunger Relief ni yang berlangsung pada 5 Oktober di Putrajaya.

Kitaorg gerak ke Putrajaya dalam pukul 10.30 pagi sbb wife ajak gi lunch kat Saba Restaurant di Cyberjaya dulu. Wife nak belanja Nasi Arab katanya… mandi lamb (layan oooo). Saper yang x makan kambing mmg rugi oooo. Sampai kat Saba pukul 11 lebih tp lom bukak lagi so kena ler menunggu, ramai tau org menunggu restoran ni bukak…maknanya mmg sedap la kot. Abis jugak nasi ngan kambing aku dan wife belasah, naik sengkak perut..ahahahaha… tp takpe petang nanti kat eksesais kan kat Putrajaya.

Lepas lunch kitaorg terus ke Putrajaya, pendaftaran mula dari pukul 1.30 ptg sampai kul 4.30 ptg tp sebelum tu singgah dulu kat Masjid Besi a.k.a Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin dan terus ler parking kereta kat situ sampai ler abis program sbb takut parking penuh lak nanti. Lepas zohor terus gi daftar dan amik baju serta kupon untuk makanan dan goodies beg, mmg panas terik yer time ni… ramai gak peserta-peserta yang datang menyokong program ni.

charity-walk-world-hunger-relief-istana-kehakiman-shamphotography-putrajayaView Istana Kehakiman daripada Masjid Besi..

charity-walk-world-hunger-relief-shamphotography-putrajayaTu nampak tu!!!…wife aku pegang baju peserta WHR 2013…panas ooo time ni..

Masa kitaorg beratur utk daftar, Najwa Latif tgh nyanyi so x dapat snap gambar tp lepas tu Black Mentor lak nyanyi….yang ni aku dapat amik gambar. Black Mentor xde hal la kot, nyanyi tgh2 panas terik kan…dah nama pun Black kan….hihihihi. Jom tgk gambar-gambar Black Mentor dulu…..time ni x dapat best spot utk amik gambar….berpuluh-puluh awek kat depan aku…maleh aku nak main siku…ahahahaha.

charity-walk-world-black-mentor-shamphotography-putrajaya

charity-walk-world-black-mentor-shamphotography-putrajayaBlack..sila pandang lens aku yer…..

charity-walk-world-black-mentor-shamphotography-putrajaya

charity-walk-world-black-mentor-shamphotography-putrajaya

Lepas abis jer Black nyanyi, aku ngan wife terus Masjid Besi balik…nak salin pakaian jap. jeng..jeng..jeng…warna menyerlah oooo baju Charity Walk ni tp material nyer berkualiti. Aku leh pakai kalau nak gi bersukan…atau gi swimming… swimming pool kat rumah laa, klu kat tempat lain..kena bukak baju oooo…malu ahhhh.

charity-walk-world-hunger-relief-shamphotography-putrajayaPutrajaya…..peace uollssssss…

charity-walk-world-hunger-relief-shamphotography-putrajayaPosing dgn baju baru…ahahahaha..

charity-walk-world-hunger-relief-shamphotography-putrajayaTempat mula..

charity-walk-world-hunger-relief-shamphotography-putrajayaAda 4 belon besar dalam kotak tuuu….

charity-walk-world-hunger-relief-shamphotography-putrajaya

charity-walk-world-hunger-relief-shamphotography-putrajaya

Charity walk mula pukul 6 petang dan sementara tu penganjur ada organizekan mini konsert so kitaorg lepak-lepak dan ronda-ronda sambil tgk konsert la. Artis yang join mini konsert masa ni antaranya Najwa Latif, Black Mentor, Hafiz AF, Dynaz dan Anuar Zain….. wife aku sibuk-sibuk nak join ni sbb kan Anuar Zain ler. Byk jugak celebriti yg ada tp aku x tau namanya…ekekekeke…Jom tgk gambar Dynaz….tinggi ooo Dynaz ni.

charity-walk-world-hunger-relief-dynaz-mokhtar-shamphotography-putrajaya

charity-walk-world-hunger-relief-dynaz-mokhtar-shamphotography-putrajayaOppa Gangnam style….

charity-walk-world-hunger-relief-dynaz-mokhtar-shamphotography-putrajaya

charity-walk-world-hunger-relief-dynaz-mokhtar-shamphotography-putrajaya

Dan dibawah ni artis yang menyebabkan awek-awek kat situ terjerit-jerit, x lain x bukan ialah Abg Nuar……

charity-walk-world-hunger-relief-anuar-zain-sedetik-lebih-shamphotography-putrajaya

charity-walk-world-hunger-relief-anuar-zain-sedetik-lebih-shamphotography-putrajaya

charity-walk-world-hunger-relief-anuar-zain-sedetik-lebih-shamphotography-putrajaya

charity-walk-world-hunger-relief-anuar-zain-sedetik-lebih-shamphotography-putrajaya

charity-walk-world-hunger-relief-anuar-zain-sedetik-lebih-shamphotography-putrajaya

charity-walk-world-hunger-relief-anuar-zain-sedetik-lebih-shamphotography-putrajaya

charity-walk-world-hunger-relief-anuar-zain-sedetik-lebih-shamphotography-putrajayaAbg Nuar sayang anda semuaaaa…….

Abg Nuar nyanyi 2 lagu jer tp seriusly suaranya mmg superb walaupun nyanyi live, sebijik macam dalam kaset…hihihihi. Lepas jer Anuar Zain menyanyi, penganjur berhenti sekejap bagi menghormati waktu asar. Dalam pukul 5 petang, mulalah majlis perasmian program charity walk ni…ada perarakan despatch2 KFC dan 4×4 dalam misi untuk menghantar bantuan makanan kepada yg memerlukan. Banyak sebenarnya aktiviti kat program ni tapi aku x leh mak masukkan semua gambarnya…… sebelum mula berjalan semua peserta kena warm-up dulu pastu baru dilepaskan untuk berjalan tapi ada jugak yang beria-ria berlari…. come on laa..bukannya fun run tapi charity walk jer….. walk ok..hihihihihihi…

Kat bawah ni antara gambar-gambar yang telah ditangkap oleh lensa kameraku, sporting jugak para peserta ni semua….aku mmg suka snap gambar-gambar begini, gambar yang ada mood…. Jom layan gambar dulu…

charity-walk-world-hunger-relief-shamphotography-putrajaya-whr2013

charity-walk-world-hunger-relief-shamphotography-putrajaya-whr2013Antara yang bersemangat berlari…handbag x tinggal tuu….hihihihihi

charity-walk-world-hunger-relief-shamphotography-putrajaya-whr2013

charity-walk-world-hunger-relief-shamphotography-putrajaya-whr2013

charity-walk-world-hunger-relief-shamphotography-putrajaya-whr2013

charity-walk-world-hunger-relief-shamphotography-putrajaya-whr2013

charity-walk-world-hunger-relief-shamphotography-putrajaya-whr2013

charity-walk-world-hunger-relief-shamphotography-putrajaya-whr2013selfie dulu…

charity-walk-world-hunger-relief-shamphotography-putrajaya-whr2013Couple yang sporting….

charity-walk-world-hunger-relief-shamphotography-putrajaya-whr2013Yeaaaaaa…..semangat..semangat….

charity-walk-world-hunger-relief-shamphotography-putrajaya-whr2013Stylooo anak beranak..

charity-walk-world-hunger-relief-shamphotography-putrajaya-whr2013

charity-walk-world-hunger-relief-shamphotography-putrajaya-whr2013

charity-walk-world-hunger-relief-shamphotography-putrajaya-whr2013

charity-walk-world-hunger-relief-shamphotography-putrajaya-whr2013Nak tunjuk peace tp malu…hihihihihi…

charity-walk-world-hunger-relief-shamphotography-putrajaya-whr2013Siap bwk clapper sekali tuuuu….

charity-walk-world-hunger-relief-shamphotography-putrajaya-whr2013

charity-walk-world-hunger-relief-shamphotography-putrajaya-whr2013

Bila sampai kat bulatan yang ada kolam mandi tu, peserta ada 2 track pilihan sama ada nak jalan 3km atau 5km. Kalau 3km pusing bulatan tu jer dan yang 5km nyer kena pusing kat PICC…. aku ngan wife mesti ler steady amik 5km kan…ahahahahaha….penuh dgn org hijau kat PICC ari tu tp bukan org DIGI ok!!….

charity-walk-world-hunger-relief-shamphotography-putrajaya-whr2013

charity-walk-world-hunger-relief-shamphotography-putrajaya-whr2013Ada yang bersantai rilek2 kat tepi sambil amik gambar…..

charity-walk-world-hunger-relief-shamphotography-putrajaya-whr2013

charity-walk-world-hunger-relief-shamphotography-putrajaya-whr2013Letih katanya…..

charity-walk-world-hunger-relief-shamphotography-putrajaya-whr2013Bersama petugas penting pada hari itu….aku suh wife posing dgn drg ni…kesian kat drg xde saper nak amik gambar dgn drg kan…

Aku ngan wife sampai ke garisan penamat dalam pukul 7.10 mlm, terus gi khemah goodies bag…takut abis lak nanti… itu pun drg dah siap jerit2 bgtau cepat! goodies bag dah nak abis ni. Selepas sampai semula ke Istana Kehakiman, maka selesailah program charity walk ini. Aku ngan wife terus gi Masjid Besi dulu pastu balik ke Shah Alam. Singgah makan dulu sebelum sampai rumah, kaki dah lenguh2 walaupun berjalan jer tanpa berlari, lagipun aku berjalan sambil pikul beban beg kamera yang berat so aku rasa aku terlebih eksesais la nampaknya…hihihihihi.

Selesai ler entri ni, tunggu ler entri2 yang akan datang…doa-doa semoga aku bertambah rajin lagi update blog ni…ahahahahaha… ni pun skrg tgh demam tp semangat nak siapkan entri Charity Walk ni.

Isikan Komen Anda Disini