Larian Kitar Semula 2013

larian-kitar-semula-2013

Salam,

Jarang betul aku menulis kat blog ni skrg sbb aku banyak menulis kat blog www.vitamin4kesihatan.com kepunyaan wife aku. Maybe sbb aktiviti photography aku pun dah berkurangan skrg, ramai sgt photographer skrg ni mcm cendawan tumbuh so aku pun terpaksa bercuti sekejap dan fokus kat blog wife aku, tolong wife aku uruskan blog dier. Wife aku pun dah serius ngan Shaklee skrg so aku support jer.

Aktiviti terbaru aku ialah Larian Kitar Semula 2013, program ni anjuran Perbadanan Pengurusan Sisa Pepejal Dan Pembersihan Awam telah dilangsungkan serentak seluruh Malaysia pada sabtu lepas bersamaan 15 Jun 2013. Seluruh negeri amik bahagian untuk program larian kitar semula ni. Aku ngan wife pon sajer2 jer join sebenarnya sebab ada jugak kawan2 yang join program2 gini so rasa cam best la pulak….ekekekeke..wife aku pon ok jer… kitaorg register masa bulan April lagi so disebabkan larian ni sejauh 5 km (tp jadi 3.5km jer sbb ada tukar laluan), aku pon kena ler upkan stamina sket…ekekekeke.. drpd bulan April aku setkan 3-4 kali seminggu aku kena turun swimming kat tingkat bawah apartment aku. Swimming pon jadilah kan, janji ada jugak eksesais untuk upkan stamina.

Lokasi larian ni adalah disekitar kawasan Parlimen dan tempat mula dan tamat adalah di Padang Merbok, dekat dgn Tuju Negara. Kitaorg pukul 5.30 pagi dah bangun dah bersiap. Sampai kat Padang Merbok pun dalam pukul 7 pagi tp dah ramai dah manusia yg dah sampai. MC program ni ialah brader kepala botak dgn tagline “Vokal bukan sekadar rupa!”….ekekekekeke..tak lain lagi ialah Faizal Ismail (FBI). Atuk, nenek, pakcik, makcik, mak ngah, mak long, pak lang, kanak-kanak dan baby dalam stroller pun ada join. Rasa malu pulak kalau yg muda-muda seperti kita ni x join kan?…

Jom layan gambar sket dulu…….ni masa baru sampai…baru nak mula berlari..

Larian Kitar Semula 2013

Larian Kitar Semula 2013

Larian Kitar Semula 2013

Larian Kitar Semula 2013

Larian Kitar Semula 2013

Larian Kitar Semula 2013

Larian Kitar Semula 2013

Larian Kitar Semula 2013

Aku rasa lebih kurang 7.30 kot drg lepaskan kitaorg semua berlari, mula2 semangat ler berlari pastu x sampai 5 minit dah berjalan sbb start2 jer dah kena naik bukit ooooo……maunyer x pancit…tapi majoriti semua berjalan jer sbb fun run kan!… ada yg naik basikal, naik skateboard dan mana yg bawak anak tu guna stroller jer. Aku pun cam biasa laa sibuk amik gambar jer…berlari-lari anak jer…nak lari bapak-bapak x larat…ahahahahaha…

Jom layan gambar lagik, ni masa dah mula berlari…..awat laa wife aku ni, biler aku amik gambar jer mesti tunjuk 2 jari (peace you allss)…ekekekekekeke…

Larian Kitar Semula 2013

Larian Kitar Semula 2013

Larian Kitar Semula 2013

Larian Kitar Semula 2013

Dan akhirnya kitaorg berjaya menghabiskan larian, aku kira masa dalam 40 minit sbb kitaorg smp ke padang merbok dalam pukul 8.15 (lebih kurang kot) pastu masukkan 1 nombor ke dlm beg yg drg sediakan untuk lucky draw nanti. Lepas berlari kitaorg terus gi amik goodies bag…kat dalam ada 2 roti ngan 1 botol air mineral. Boleh ler kan…ekekekeke..aku dah mcm baru lepas mandi ujan sbb abis lenjun baju….dah namanya eksesais kan…mesti ler kuarkan peluh…

Larian Kitar Semula 2013

Sambil rehat2 tu gi ler round kat booth drg, sekali aku nampak 100 plus laa so apa lagi kembung air 100 plus ler aku…free maaaaaa….sapu jer laaa…

Larian Kitar Semula 2013

Akhirnya masa yg ditunggu2 telah tiba iaitu acara LUCKY DRAW!!!…hadiahnya menarik giler..antaranya TV Samsung 51″, TV Sony 42″, Sijil Premium RM5000, 5 buah basikal, Bluray Player, Samsung S4, Galaxy Note 2, Peti ais, Mesin Basuh, Mesin Jahit, DLSR Nikon dan banyak lagi hadiahnya TAPI xde rezeki kitaorg cuma dapat letih berlari sahaja ….. ahahahahaha… walau apa pun tetap seronok acara2 gini.

Rakyat Malaysia ni kalau ada Lucky Draw mesti tunggu sampai abis…. jom layan gambar lagi..

Larian Kitar Semula 2013

Larian Kitar Semula 2013

Larian Kitar Semula 2013

Last sekali kitaorg gi amik sijil…ekekekeke…tapi nama kena print sendiri looorrrrr…..kitaorg amik sijil smp 6 keping…ekekekeke… Bangganya sbb dah dapat sijil…ahahahaha..

Larian Kitar Semula 2013

Larian Kitar Semula 2013

Abis program dalam pukul 10 lebih tapi sebenarnya program x abis lg tapi sebab lucky draw dah abis, xde saper yg nak tunggu lagi…ahahahahahaha. Bergambar lagi sebelum balik rumah…ekekekeke..

Larian Kitar Semula 2013

Larian Kitar Semula 2013

Tahun depan kitaorg nak join lagi, maybe lokasi larian kat tempat lain pulak sbb tahun lepas nyer kat Putrajaya. 2 hari ler jugak kaki sengal2….ahahahahahaha..

Logging out now……

Isikan Komen Anda Disini