Tadom Base: Warrior Revolution 2015

tadom-base-warrior-revolution-2015-bukit-tadom-banting-outdoor-adventure-eshamzhalim-toohotdemo

Assalamualaikum dan Salam Mesra,

Aktiviti larian kali ini adalah berbeza daripada larian-larian yang aku dan wife pernah daftar sebelum ini. Setelah dihasut dan diracun oleh rakan-rakan, akhirnya aku dan wife buat julung-julung kalinya mendaftar acara Tadom Base: Warrior Revolution 2015 (5km Trail Run) pada 8 Ogos 2015 yang lepas. Apa ker bendanya Tadom Base ni?… sebenarnya Tadom Base Warrior Revolution ini adalah acara Trail Run (Larian Denai) sejauh 5km dan mempunyai 30 halangan yang perlu ditempuhi oleh peserta sebelum menuju ke garisan penamat. Larian ini telah diadakan di Tadom Basecamp yang bertempat di Kampung Orang Asli Bukit Tadom, Banting. Tadom Basecamp ni terletak hanya lebih kurang 12 minit dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) dan telah dijadikan sebagai pangkalan asas dengan pelbagai halangan sukar yang direkacipta khas bagi pengemar-pengemar aktiviti lasak di Malaysia.

Seawal pukul 5.30 pagi, aku dan wife telah berkumpul di RnR Dengkil sebelum bergerak ke Bukit Tadom bersama Team TooHotDemo yang diketuai oleh Bella serta gabungan pahlawan-pahlawan hebat iaitu Amlina, Adib, Eyda Dida, Din Knockaround, Sukh, Jasper, Wan Paskau, Azzam, Hasyir dan juga Sham East. 😀

tadom-base-camp-warrior-revolution-banting-outdoor-adventure-eshamzhalim-team-toohotdemo

Selepas selesai urusan pendaftaran bagi kesemua ahli kumpulan, bermulalah larian sejauh 5km tepat pada pukul 7.30 pagi untuk menempuhi segala halangan dan rintangan dalam usaha untuk menuju ke garisan penamat. Gabungan larian dan halangan ini boleh dikatakan agak mencabar dan kebanyakkan halangan terpaksa aku elakkan di atas sebab-sebab keselamatan…hahahahaha.. (alasan jer kan!!) 😀

Bab yang paling seronok ialah acara berkubang dan bermain lumpur beramai-ramai atau dengan istilah tepatnya iaitu Mud Spa. Wife aku kata mandi lumpur ni boleh menegangkan dan menghaluskan kulit muka…hahahahaha… 😀 Kalau nak dikatakan kitaorg berlari, rasanya memang tak berlari sangat pun. Masing-masing berjalan jer dari satu halangan ke satu halangan dan memang tiada motif untuk berlari pun…hahahahaha.

Kalau nak diceritakan tentang kesemua halangan memang tak terdaya nak menulis tapi jom aku sajikan dengan gambar-gambar Team TooHotDemo di sepanjang larian dan juga satu video yang akan membuatkan kitaorg semua nampak hebat bagaikan Pahlawan!…hahahahahaha… 😀 Jom layan….

tadom-base-warrior-revolution-2015-bukit-tadom-banting-outdoor-adventure-eshamzhalim-toohotdemoAku dan Wan Paskau selaku videographer pada hari itu… 😀

tadom-base-warrior-revolution-2015-bukit-tadom-banting-outdoor-adventure-eshamzhalim-toohotdemoCabaran pertama pun dah mula panjat memanjat…

tadom-base-warrior-revolution-2015-bukit-tadom-banting-outdoor-adventure-eshamzhalim-toohotdemoLari punya lari.. tertiba sampai di tempat parking kereta kitaorg…pusing sekitar situ jer..hihihihi.. Sekolah Kebangsaan Bukit Tadom.

tadom-base-warrior-revolution-2015-bukit-tadom-banting-outdoor-adventure-eshamzhalim-toohotdemoHaaaa… yang ni kitaorg berlari.. saja nak bagi nampak hebat dalam video..hahahaha..

tadom-base-warrior-revolution-2015-bukit-tadom-banting-outdoor-adventure-eshamzhalim-toohotdemoCabaran kedua, menyeberangi tasik yang tak berapa nak dalam…nasib baik 😀

tadom-base-warrior-revolution-2015-bukit-tadom-banting-outdoor-adventure-eshamzhalim-toohotdemoAmacam?… rilek jer melakukan cabaran dengan mood yang ceria…hihihihi.. 😀

tadom-base-warrior-revolution-2015-bukit-tadom-banting-outdoor-adventure-eshamzhalim-toohotdemoCabaran ketiga, main lompat-lompat atas tayar… Eh!!!.. yer ker?..

tadom-base-warrior-revolution-2015-bukit-tadom-banting-outdoor-adventure-eshamzhalim-toohotdemoAku, wife dan Sukh wefie dulu sebelum lompat atas tayar…hahahahaha… 😀

tadom-base-warrior-revolution-2015-bukit-tadom-banting-outdoor-adventure-eshamzhalim-toohotdemoSekitar kawasan Bukit Tadom memang cantik….hibaaaaaaaa… (sapa tau dialog ni? dalam cerita apakah dialog ini digunakan?..hihihihi..)

tadom-base-warrior-revolution-2015-bukit-tadom-banting-outdoor-adventure-eshamzhalim-toohotdemoCabaran seterusnya… fussss…. nasib baik aku tinggi. Selamba jer aku buat cabaran ni..

tadom-base-warrior-revolution-2015-bukit-tadom-banting-outdoor-adventure-eshamzhalim-toohotdemoCabaran ni memang cukup seksa sebab tangan tak kuat. Terpaksa lakukan cabaran ni secara duo.. 😀

tadom-base-warrior-revolution-2015-bukit-tadom-banting-outdoor-adventure-eshamzhalim-toohotdemoLepak bergambar kejap. Nampak tak Ketua Team TooHotDemo yang sedang duduk atas ATV tu?… Bella the Pinky Warrior!.. aummmm!!…

tadom-base-warrior-revolution-2015-bukit-tadom-banting-outdoor-adventure-eshamzhalim-toohotdemoHaaa… apa tunggu lagi?!!! panjat…panjat!!…

tadom-base-warrior-revolution-2015-bukit-tadom-banting-outdoor-adventure-eshamzhalim-toohotdemoSukh dengan wife aku sedang abseiling…hihihihi.. 😀

tadom-base-warrior-revolution-2015-bukit-tadom-banting-outdoor-adventure-eshamzhalim-toohotdemoOk!.. cabaran ni aku terpaksa tolak… risau takut jatuh…tinggi tuuuu!!!…

tadom-base-warrior-revolution-2015-bukit-tadom-banting-outdoor-adventure-eshamzhalim-toohotdemoGroupfie dulu di cabaran Tarzan Swing….

tadom-base-warrior-revolution-2015-bukit-tadom-banting-outdoor-adventure-eshamzhalim-toohotdemoNi diaaa…. cabaran Tarzan Swing… jatuh tergolek wife aku kat sini…hihihihihi… 😀

tadom-base-warrior-revolution-2015-bukit-tadom-banting-outdoor-adventure-eshamzhalim-toohotdemoNampak senang kan?… tapi susah sebenarnya nak stabilkan badan sambil berjalan atas tali.

tadom-base-warrior-revolution-2015-bukit-tadom-banting-outdoor-adventure-eshamzhalim-toohotdemoCome on Din!!…

tadom-base-warrior-revolution-2015-bukit-tadom-banting-outdoor-adventure-eshamzhalim-toohotdemoPermandangan sekitar Tadom Base.

tadom-base-warrior-revolution-2015-bukit-tadom-banting-outdoor-adventure-eshamzhalim-toohotdemoSemua sedang beratur nak main lumpur…hahahahaha… 😀

tadom-base-warrior-revolution-2015-bukit-tadom-banting-outdoor-adventure-eshamzhalim-toohotdemoKenapa aku disimbah dengan air lumpur ni?… jeng!..jeng!..jeng!..

tadom-base-warrior-revolution-2015-bukit-tadom-banting-outdoor-adventure-eshamzhalim-toohotdemoSempat lagi nak bergambar tuuu…

tadom-base-warrior-revolution-2015-bukit-tadom-banting-outdoor-adventure-eshamzhalim-toohotdemoBukan rendah tapi tinggi ni…

tadom-base-warrior-revolution-2015-bukit-tadom-banting-outdoor-adventure-eshamzhalim-toohotdemoMain tayar lagi….. mesti ada kedai tayar berdekatan sini kan?….

tadom-base-warrior-revolution-2015-bukit-tadom-banting-outdoor-adventure-eshamzhalim-toohotdemoSteadylah Bella. Ketua memang kena hebat katanya!…hahahahaha.. 😀

tadom-base-warrior-revolution-2015-bukit-tadom-banting-outdoor-adventure-eshamzhalim-toohotdemoPanjat lagi….tak letih ker?

tadom-base-warrior-revolution-2015-bukit-tadom-banting-outdoor-adventure-eshamzhalim-toohotdemoSham East macam nak tenggelam jer tu?.. berat sangat kot?..hahahahaha.. 😀

tadom-base-warrior-revolution-2015-bukit-tadom-banting-outdoor-adventure-eshamzhalim-toohotdemoAla-ala wall climbing…

tadom-base-warrior-revolution-2015-bukit-tadom-banting-outdoor-adventure-eshamzhalim-toohotdemoSelfie berdua dengan wife kejap…

tadom-base-warrior-revolution-2015-bukit-tadom-banting-outdoor-adventure-eshamzhalim-toohotdemoYeahhhhhhhh!!!!!….

tadom-base-warrior-revolution-2015-bukit-tadom-banting-outdoor-adventure-eshamzhalim-toohotdemoAcara Spa Lumpur…… jangan ditanya bagaimanakah baunya!…

tadom-base-warrior-revolution-2015-bukit-tadom-banting-outdoor-adventure-eshamzhalim-toohotdemoUwekkkkk!!!!!….

tadom-base-warrior-revolution-2015-bukit-tadom-banting-outdoor-adventure-eshamzhalim-toohotdemoNasib baik nampak muka aku…hahahahaha.. 😀

tadom-base-warrior-revolution-2015-bukit-tadom-banting-outdoor-adventure-eshamzhalim-toohotdemoBerehat kejap sambil bergambar.

tadom-base-warrior-revolution-2015-bukit-tadom-banting-outdoor-adventure-eshamzhalim-toohotdemoMuka serius masa ni sebab nak main gelongsor ke dalam tasik!!… takutnyaaaa!!!!!..

tadom-base-warrior-revolution-2015-bukit-tadom-banting-outdoor-adventure-eshamzhalim-toohotdemoYup!!.. We are warrior!!.. Tahniah kepada semua.. 😀

tadom-base-warrior-revolution-2015-bukit-tadom-banting-outdoor-adventure-eshamzhalim-toohotdemoSelfie berdua mestilah ada kan!..

tadom-base-warrior-revolution-2015-bukit-tadom-banting-outdoor-adventure-eshamzhalim-toohotdemoTeam TooHotDemo Survived!!…

tadom-base-warrior-revolution-2015-bukit-tadom-banting-outdoor-adventure-eshamzhalim-toohotdemoWarrior pose!!..

tadom-base-warrior-revolution-2015-bukit-tadom-banting-outdoor-adventure-eshamzhalim-toohotdemoOk!.. jom balik..hihihihihi.. 😀

Mesti dah panas hati tengok gambar-gambar di atas kan?… Jom layan video Team TooHotDemo beraksi bagaikan sekumpulan pahlawan hebat….hihihihihihi 😀

Kalau nak layan di Youtube pun boleh, klik jer di Tadom Base Warrior Revolution 2015.

Kalau nak maklumat lebih lanjut mengenai Tadom Base, bolehlah kunjungi laman web www.tadombase.com.

Terima kasih kepada Team TooHotDemo kerana sudi mandikan aku dengan air lumpur yang sihat lagi menyegarkan sempena hari lahir aku yang ke 3x…hahahaha. 😀 Memang aku cukup bertuah sebab hari lahir aku jatuh pada hari yang sama dengan acara trail run ni, memang kaw-kaw aku kena..hihihihi… 🙂 .

399 total views, 1 views today

2 comments to Tadom Base: Warrior Revolution 2015

  • Saifull SK  says:

    best nye aktiviti bro.. lg best kalau dpt join skali..

    • eshamz halim  says:

      Aktiviti biasa2 jer bro… kalau nak join boleh jer… skrg ni banyak register running event jer.. 😀

Isikan Komen Anda Disini