Aktiviti Laki Bini tagged posts

Eksplorasi Ke Air Terjun Sungai Lepoh, Hulu Langat

air-terjun-sungai-lepoh-hulu-langat-selangor-hiking-natures-alam-semulajadi-eshamzhalim

Assalamualaikum dan Salam Mesra,

Air Terjun Sungai Lepoh sememangnya cukup terkenal di kalangan pengemar-pengemar aktiviti luar (Outdoor). Ianya juga dikenali dengan nama Sungai Lopo ataupun Sungai Lepok oleh penduduk tempatan dan merupakan salah satu tarikan pelancongan di daerah Hulu Langat berikutan lokasinya yang berdekatan dengan bandaraya.

Kali ini, aku dan wife berpeluang untuk meneroka Air Terjun Sungai Lepoh setelah beberapa kali tidak berkesempatan untuk ke sana bersama rakan-rakan yang lain. Boleh dikatakan, hampir setiap minggu jadual kami penuh dengan aktiviti larian serta aktiviti-aktiviti lain. Oleh kerana rakan-rakan lain sibuk dengan urusan masing-masing, akhirnya kami membuat keputusan untuk ke sana hanya berdua. Ada yang kata treknya mudah dan ada juga yang kata treknya agak mengelirukan disebabkan terdapat banyak lorong kecil dan simpang...

Jom Baca Lagi....

TM Team Malaysia Fan Run 2015

tm-team-malaysia-fan-run-2015-putrajaya-fitmalaysia-kj-khairy-jamaluddin-eshamzhalim

Assalamualaikum dan Salam Mesra,

Tahun ini aku berkesempatan untuk turut serta dalam acara TM Team Malaysia Fan Run 2015 yang berlangsung di Persiaran Perdana, Putrajaya pada 31 Mei yang lalu. Tahun lepas hanya wife aku jer yang sertai larian ni disebabkan aku ke Tasik Temenggor dalam misi untuk menjejaki dan Kenali 10 Spesies Enggang Royal Belum. 😀

Acara TM Team Malaysia Fan Run ini telah dianjurkan oleh Telekom Malaysia sejak pada tahun 2011 dengan kerjasama MSN bagi memberi peluang kepada rakyat Malaysia untuk menyampaikan tanda sokongan kepada Team Malaysia yang akan berjuang di dalam setiap temasya Sukan Sea.

Kalau mengikut perancangan asal memang aku dan wife daftar kategori 5km fan run hanya untuk dapatkan baju jer disebabkan kitaorg akan berada di Johor pada minggu tu tapi bila disusun jadual semula dapat ler kitaorg turut serta sekali…..hihihihihi.. 😀 Bagi larian ni kitaorg dah berpakat dengan Geng Zombie yang lain untuk berjalan jer, malas pula nak berlari.

Larian ba...

Jom Baca Lagi....