Ang Mo Kio MRT tagged posts

Ke Singapore Ker Kita? : Episode 1

travel-logs-ke-singapore-ker-kita-travel-vacation-singapore-trip-marina-bay-garden-by-the-bay-merlion-park

Kalau Wak Doyok dengan rancangan “Ke Korea Ker Kita?”, kitaorg pulak dengan rancangan “Ke Singapore Ker Kita?” ayat ni ler yang sering aku sebut pada wife aku sempena cuti hari pekerja nanti, mula-mula cuba cari tiket keretapi ke Hatyai tapi semua dah sold out. Kitaorg sebenarnya sajer jer nak gi cop passport sebelum tamat tempoh…hihihihihi… 😀 pastu cuba cari tiket keretapi ke Woodlands, pun takde rezeki jugak. Akhirnya, kitaorg buat keputusan untuk drive ke Johor dan masuk Singapore menggunakan pengangkutan awam. Sehari sebelum gi Johor, wife aku jenuh cari motel dan kitaorg bernasib baik dapat motel murah dengan harga RM50 semalam di Permas Jaya, Johor Bahru. Niat asal nak gunakan pengangkutan awam tapi nampaknya terpaksa drive kereta sendiri ke Johor dan pastu ke Singapore baru guna pengangkutan awam. Bagi korang yang dah biasa baca blog aku mesti ler tahu aku dan wife memang suka travel menggunakan pengangkutan awam kan, barulah adventure yer tak? 😀

Malam tu kitaorg pa...

Jom Baca Lagi....