Broga Hill tagged posts

Menuju Puncak Broga Hill

Salam,

Mungkin ramai yang dah pernah mendaki Bukit Broga (Broga Hill) kan? wife aku pon dah pernah daki Bukit Broga pada tahun 2010 tapi ini adalah kali pertama aku daki Bukit Broga. Tiap-tiap tahun dulu aku planning nak daki Bukit Broga tapi setiap tahun lah niat tu hilang ditiup angin sepoi-sepoi bahasa. Bukit Broga terletak di kawasan Semenyih dan berdekatan dengan University of Nottingham (Kampus Malaysia). Korang google jer mesti jumpanya, tak susah pun.

Misi ke puncak kali ni disertai oleh wife aku, Izham dan juga Zainal (geng Izham). Seawal 6.30 pagi aku ngan wife dah keluar menuju ke kaki Bukit Broga. Tempat berkumpul adalah di ladang kelapa sawit (starting point) di kaki Bukit Broga, pagi tu agak berkabus atau mungkin juga jerebu. Parking kereta di ladang kelapa sawit berbayarkan RM2 dan nak masuk tandas kat situ kena tol RM1 yer so kalau rasa nak ke tandas tu berhenti ler kat Petronas sebelum simpang ke Bukit Broga tu.

Aku rasa lebih kurang 15-20 minit sebelum jam 8, kaki kit...

Jom Baca Lagi....