Extreme Sports tagged posts

Moh Ke Perak: White Water Rafting Di Sg Kampar, Gopeng #VMY2014

white-water-rafting-sungai-kampar-gopeng-perak-vmy2014-visit-malaysia-tourism-malaysia-perak-shamphotography

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Selesai jer meneroka Gua Tempurung, kitaorg semua sudah bersedia untuk layan White Water Rafting lak kat Sungai Kampar. Ini adalah kali ke 2 aku dan wife gi rafting, kali pertama dulu kitaorg layan white water rafting di Sungai Slim. Korang leh baca entrinya di sini –> White Water Rafting Di Slim River. Dorang kata level rafting kat sini antara level 2 dan level 3 bergantung kepada cuaca, kalau hujan memang terus level 3 la kot.

Kitaorg semua di bawa menaiki lori untuk ke starting point so masing-masing dah macam buruh kasar ladang kelapa sawit….ahahahahahaha.. tapi macam perlarian pon ada jugak… 😀 Dari Gua Tempurung ke lokasi White Water Rafting mengambil masa dalam 30-45 minit, jauh jugak sebenarnya…aku ingatkan dekat jer. Memang thrill jugak naik lori ke sana sebab kena redah kawasan kampung pastu naik turun bukit tepi gaung lak tuuu…seram betul!… tapi yang spoilnya lori kitaorg kehabisan minyak pulak di tengah jalan…hihihi....

Jom Baca Lagi....