High Hill tagged posts

Singgah Di Colmar Tropicale Bukit Tinggi

Salam,

Bukit Tinggi atau Colmar Tropicale…. Korang pernah pergi tak tempat ni?. Biasanya aku lalu jer kat sini kalau nak ke Pantai Timur. Tak pernah terniat pun nak singgah tapi 2 minggu lepas aku, wife dan family wife gi Raub, Pahang sebab ada kenduri kahwin. Suasana mendung dan hujan menemani kitaorg ke Raub, maklumlah isu banjir masih hangat diperkatakan ketika itu sehingga sekarang. Masa nak balik dari Raub tu bapak mertua aku dah sebut-sebut pasal nak singgah Bukit Fraser tapi tak jadi, akhirnya kitaorg naik Bukit Tinggi jer. Nak gi Colmar Tropicale katanya….hihihihi.. alasannya sebab nak bawak adik ipar aku gi ronda-ronda sempena cuti sekolah tapi wife aku cakap sebenarnya bapak mertua aku yang beria nak pergi …ahahahahaha. Aku pun kena ikut sekali ler tapi aku pun tak pernah naik lagi Bukit Tinggi. Drive kereta daripada bawah naik ke atas dengan jalan yang bengkang bengkok mengambil masa lebih kurang 30 minit. Aku setkan masa sebelum naik tuu..hihihihi...

Jom Baca Lagi....