Merlion Park tagged posts

Ke Singapore Ker Kita? : Finale

travel-logs-ke-singapore-ker-kita-travel-vacation-singapore-trip-marina-bay-hotel-garden-by-the-bay-merlion-park-01c

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Sebagai permula bicara, aku ingin ucapkan terima kasih kepada pembaca yang setia membaca entri “Ke Singapore Ker Kita?” daripada episode pertama lagi. Pengalaman ini dikongsikan bertujuan sebagai panduan kepada sesiapa yang ingin ke Singapore tapi setakat yang termampu dikongsikan sebab kitaorg pun tak dapat nak ronda-ronda 1 Singapore…hihihihihi… 😀 Ini juga merupakan episode finale bagi entri Singapore dan aku telah cuba sedaya upaya menerangkan selengkap yang boleh.. 😀

Jom aku sambung cerita lagi…….

Daripada Marina Bay Sands, kitaorg menuju kembali ke Stesen MRT BayFront untuk ke lokasi seterusnya. Senang jer nak ke MRT dari situ, cuma masuk semula ke dalam The Shoppes At Marina Bay Sands pastu ikut jer papan arah ke MRT (BayFront). Misi terakhir kitaorg sebelum balik ke Johor ialah untuk bergambar di patung singa yang air keluar dari mulut tu kat Merlion Park sebab ini juga merupakan salah satu mercu tanda Singapore dan tempat wajib untuk...

Jom Baca Lagi....

Ke Singapore Ker Kita? : Episode 3

travel-logs-ke-singapore-ker-kita-travel-vacation-singapore-trip-marina-bay-garden-by-the-bay-merlion-park

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Mesti korang semua ternanti-nanti sambungan entri “Ke Singapore Ker Kita?” kan?… memang niat tu nak siapkan entri ni dengan cepat tapi aku rasa tak best pulak kalau entri ringkas jer kan?… minggu ni aku dan wife gi hiking ke Air Terjun Lata Medang di Kuala Kubu Bharu, pastu hari ahad pulak kena rehatkan badan yang sengal-sengal ni sebab hari isnin dah mula kerja. Nanti aku akan ceritakan tentang pengalaman aku dan wife ke Lata Medang dan bagi sesiapa yang baru kali pertama terjah entri ni, bolehlah baca entri terdahulu kat link di bawah ni…..

—> Ke Singapore Ker Kita? : Episode 1
—> Ke Singapore Ker Kita? : Episode 2

Ok!..Ok!.. jom aku sambung balik entri ni……..

Lepas kitaorg turun semula ke Stesen Cable Car HarbourFront, terus menuju semula ke Stesen MRT HarbourFront untuk ke Garden by the Bay. Dari MRT HarbourFront kitaorg naik train North East Line dan turun di Stesen MRT Chinatown untuk tukar train pastu daripada MRT Chinatown kitaorg naik tra...

Jom Baca Lagi....