Peralatan Menyelam tagged posts

Scuba Diving: Peralatan Scuba Diving

peralatan-scuba-diving-scuba-gear-diving-equipment-scuba-set-shamphotography

Assalamualaikum dan salam mesra,

Di entri yang lepas, aku ada bagi info Bagaimana Untuk Menjadi Seorang Open Water Diver. Aku harap hasil daripada entri aku tu dapat membantu korang tahu tentang proses mendapatkan lesen menyelam ni. Entri kali ni aku akan menulis mengenai peralatan menyelam atau dalam bahasa omputihnya ” Scuba Diving Equipment “.

Kat bawah ni aku senaraikan peralatan asas untuk membolehkan korang menyelam yer… tanpa salah satu peralatan ni mesti korang tak boleh menyelam ok!….. so calon-calonnya adalah:

1. Mask dan Snorkel

peralatan-scuba-diving-scuba-gear-diving-equipment-scuba-set-mask-snorkel-shamphotography

Kalau korang dah biasa gi skodeng ikan (Snorkeling), mesti korang akan guna mask dan snorkel kan?. Peralatan ni juga digunakan oleh penyelam. Sebenarnya mata manusia ni susah nak fokus imej serta penglihatan menjadi kabur (blur) apabila berada di dalam air dan mask ini berfungsi untuk memberikan ruang udara di bahagian sekitar mata bagi membolehkan mata memfokus imej di hadapan dengan lebih jelas...

Jom Baca Lagi....