Personal tagged posts

Adalah Blog Aku Digodam?

Assalamualaikum dan Salam Jumaat,

Bulan Julai ni merupakan bulan yang mencabar bagi blog aku ni disebabkan asyik kena bersengkang mata tengok coding dan skrip php blog aku. Aku takde ler pandai sangat nak edit skrip ni tapi aku tau ler bahagian mana yang nak di check. Aku rasa bulan ni banyak kali sebenarnya blog aku dan blog wife (www.vitamin4kesihatan.com) berstatus “Server Down” disebabkan skrip php kitaorg selalu digodam dan diubah, pastu bahasa coding apa ntah yang dorang gunakan. Aku terpaksa buang coding-coding tu dalam skrip php aku untuk repair. Dah buang coding tu baru ler kedua-dua blog ok balik. Nasib baik la Support Team Hosting aku bagus, dorangnya response time pun cepat pastu sampai 1-2 pagi pun dorang cepat balas email aku walaupun hosting aku di Malaysia jer…hihiihihi.. berbaloi rasanya aku bayar setiap tahun.

Sekarang ni aku terpaksa gunakan perkhidmatan Content Distribution Network (CDN) ataupun biasanya dikenali sebagai Cloud Network untuk memastikan blog aku masih...

Jom Baca Lagi....

Wajarkah Promosi Blog Anda Begini

Salam,

Biasanya bila ada pembaca atau geng blogger tinggalkan komen kat blog aku, mesti aku rasa teruja dan tak sabar untuk baca. Yer lah…. Geng-geng alam maya ini lah yang akan menaikkan blog kita pastu kena ler selalu blog walking kat blog-blog geng blogger. Terima kasih aku ucapkan kepada korang yang sudi tinggalkan komen, pertanyaan atau pendapat kat blog aku, memang aku hargai segala komen-komen korang. Dengan cara blog walking jugaklah dapat menambahkan lagi backlink blog kita kan. Tak lupa juga kita dapat kenal satu sama lain walaupun tak pernah bersua muka.

Alhamdulillah!, setakat sekarang ni aku dah jumpa face to face dengan blogger yang selalu berkunjung dan meninggalkan komen yang membina kat blog aku seperti Blogger KhirKhalid.com yang marveles, Blogger tersohor Gerik iaitu Bro Sobri (akusobriyaacob.blogspot.com), Bro D.Shahril Hakime (dkosonglapan.blogspot.com) yang femes di Perak…..ekekekeke…. serta ramai juga yang selalu meninggalkan di blog aku yang masih belum da...

Jom Baca Lagi....