Program Amal tagged posts

Projek Iqra: Kempen Taja Shopping Raya 2014

Logo-Shopingraya

Assalamualaikum dan Salam Ramadhan,

Aku telah terbaca entri mengenai Projek Amal Shopping Raya 2014 yang dianjurkan oleh Projek Iqra ni di blog Kak Hanny @ diarymama.com dan terdetik pulak untuk aku sama-sama berkongsi di blog ni. Wife aku pun ada cerita kat aku pasal projek iqra ni. Sesungguhnya amalan bersedekah itu adalah amalan yang sangat mulia, lebih-lebih di bulan Ramadhan. Janganlah kedekut untuk bersedekah kerana dengan bersedekah itu, diyakini rezeki korang anda bertambah tapi biarlah dengan niat yang ikhlas.

Jom aku kasi info pasal Projek Iqra: Kempen Taja Shopping Raya 2014 ni……

Kempen Taja Shopping Raya ni adalah acara tahunan yang telah dianjurkan oleh Persatuan Kebajikan Projek IQRA SeMalaysia bagi memberi peluang kepada orang ramai menyumbang untuk  membeli persiapan menyambut Hari Raya Aidilfitri untuk anak anak yatim , fakir miskin dan asnaf dibawah jagaan rumah kebajikan yang menyertai.

projek-iqra-kempen-taja-raya-2014-shamphotography

Kempen Taja Shopping Raya 2014 adalah kesinambungan projek yang telah berlangs...

Jom Baca Lagi....

Walk For Humanity Anjuran AQSA Dan Rose2Rose

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Sebenarnya dah lama nak buat entri pasal program amal Walk 4 Humanity ni. Ok!…jom aku cerita al-kisah program ni… Program Amal Walk For Humanity ni adalah  anjuran usahasama Rose2Rose dan juga AQSA Syarif Berhad dalam misi untuk mengutip derma bagi disalurkan kepada negara Palestin, Syria dan Rohingya. Memang dah lama tak gi senaman sambil menderma ni, tertiba wife aku tag dalam facebook pasal event ni…aku pun ok jer. Sebenarnya ini event fun walk pertama kitaorg untuk tahun ini, tahun lepas banyak ler jugak kitaorg join tapi tahun susah nak cari masa untuk event begini sebab asik gi event outdoor lain jer.

walk-for-humanity-rose2rose-aqsa-shamphotography-padang-merbok

Program ni telah berlangsung pada 16 April 2014 di Padang Merbuk, Kuala Lumpur. Fun Walk ni adalah sejauh 5 KM jer dan  kitaorg berjaya sempurnakan selama 1 jam 5 saat (ditambah dengan berhenti mengambil gambar). Bukan semata-mata nak kejar masa yer tapi hanya untuk senaman dan membakar kalori ok….hihihihi....

Jom Baca Lagi....