Run Event tagged posts

Standard Chartered KL Marathon 2016: SCKLM

standard-chartered-kl-marathon-2016-dataran-merdeka-scklm-eshamzhalim

Assalamualaikum dan Salam Mesra,

Standard Chartered KL Marathon 2016 atau nama popularnya SCKLM telah diadakan pada 7 Ogos 2016 di Dataran Merdeka, Kuala Lumpur. Seperti biasa, acara ini adalah acara yang bertaraf antarabangsa dan merupakan acara yang dinanti-nantikan setiap tahun dikalangan pelari daripada dalam dan luar Malaysia. Menawarkan hadiah wang tunai yang cukup lumayan kepada para pemenang bagi setiap kategori. Kategori yang dipertandingkan terdiri daripada kategori Full Marathon (42.195km), Half Marathon (21.1km), 10km, 5km dan juga 3km serta 1km bagi kategori kanak-kanak.

Ini adalah kali kedua aku dan wife mendaftar walaupun tahun lepas acara ini terpaksa dibatalkan di saat-saat akhir berikutan masalah jerebu yang melanda Kuala Lumpur. Sebenarnya, aku memang kurang teruja untuk mendaftar acara ini oleh kerana kepadatan dan jumlah peserta yang agak ramai tetapi disebabkan pihak penganjur memberi diskaun sebanyak 20% khas kepada peserta yang mendaftar tahun lepas u...

Jom Baca Lagi....

Standard Chartered KL Marathon 2015: SCKLM

kl-marathon-logo-scklm-eshamzhalim

Assalamualaikum dan Salam Mesra,

Standard Chartered KL Marathon 2015 atau lebih dikenali dengan KL Marathon, merupakan salah satu acara marathon tahunan yang dinanti-nantikan oleh setiap pelari marathon. Acara marathon ini  telah dijadualkan pada 4 Oktober 2015 di Dataran Merdeka, Kuala Lumpur dengan puluhan ribu peserta yang berdaftar. Standard Chartered KL Marathon dikatakan mempunyai reputasi yang amat bagus serta diklasfikasikan sebagai satu acara yang cukup berprestij di peringkat antarabangsa.

Selain daripada pelari marathon tempatan (Malaysia), Standard Chartered KL Marathon juga turut disertai oleh pelbagai lapisan pelari marathon daripada luar negara yang bertanding semata-mata untuk merebut hadiah yang cukup lumayan. Kategori yang dipertandingkan terdiri daripada kategori Full Marathon (42.195km), Half Marathon (21km), 10km, 5km dan juga 3km serta 1km bagi kategori kanak-kanak.

Pastinya, aku dan wife pun tidak akan lepaskan peluang untuk daftar bagi kategori 10km serta t...

Jom Baca Lagi....

Milo Malaysia Breakfast Day Run 2015

milo-breakfast-day-run-2015-putrajaya-run-event-eshamzhalim-runningman-milo-run

Assalamualaikum dan Salam Mesra,

Milo Malaysia Breakfast Day Run 2015 telah diadakan pada 10 Mei 2015 iaitu sehari selepas 9 to 5 Run. Lokasi larian masih lagi di Persiaran Perdana, Putrajaya dan pelbagai aktiviti menarik dijalankan seawal pagi sebelum larian bermula. Bagi acara ini, kitaorg dengan yakinnya mendaftar untuk kategori 7km disebabkan hanya terdapat 2 kategori larian sahaja iaitu 3km Fun Run dan juga 7km. Kalau 3km nanti rasa macam sekejap jer kan…hihihihihihi… 😀

Milo Malaysia Breakfast Day ini bertujuan untuk memberi kesedaran bahawa betapa pentingnya pengambilan sarapan pagi sebelum melakukan aktiviti harian pada setiap hari disamping untuk mempromosikan produk-produk terbaru daripada Milo Malaysia. Sarapan pagi yang lengkap dapat memberi tenaga dan nutrisi yang secukupnya kepada badan supaya kekal sihat dan bertenaga. Acara larian ini dianjurkan oleh Nestle Malaysia secara tahunan dan disambut secara besar-besaran di Ipoh, Kuching dan juga Putrajaya yang merupaka...

Jom Baca Lagi....

MAKNA Founders Night Run 2014

makna-founders-night-run-2014-charity-event-running-event-eshamzhalim

Assalamualaikum dan Salam Mesra,

Jom kita berlari sambil menderma untuk badan kebajikan. Aku dan wife serta geng-geng running yang lain turut serta dalam program kebajikan MAKNA Founder’s Night Run 2014 yang telah berlangsung pada 1 November yang lepas di Kompleks Sukan Air, Presint 6, Putrajaya. Program larian ini telah dianjurkan oleh Majlis Kanser Negara (National Cancer Council) adalah bertujuan untuk mengumpul dana bagi pesakit kanser yang menjalani rawatan dan menerima bantuan kewangan daripada MAKNA. Bagus sebenarnya program seperti ni sebab korang juga akan dapat menghulurkan bantuan selain daripada dapat bersenam.

Kalau tak silap aku, rasanya ada 5 kategori yang ditawarkan bagi MAKNA Founder’s Night Run seperti Lelaki dan Wanita Terbuka (15 dan 10 km), Lelaki dan Wanita Veteran (15 dan 10 km), Cabaran Korporat (10 km), “Fun Run” dan “Fancyfool Run” (5 km)...

Jom Baca Lagi....