Running Event tagged posts

Merdeka Fun Run 2015

merdeka-fun-run-2015-cyberjaya-dpulze-running-event-eshamzhalimdotcom-runholic-bullrunner
Assalamualaikum dan Salam Mesra,

Sempena Hari Kebangsaan Malaysia yang ke 58 pada tanggal 31 Ogos 2015, aku dan wife telah mendaftarkan diri dan turut serta di dalam Larian Merdeka Fun Run 2015 sejauh 5km di D’Pulze Shopping Centre, Cyberjaya, Selangor. Larian ini telah dianjurkan oleh Two Acestar Interactive Sdn Bhd dengan kerjasama D’Pulze Shopping Centre. Hanya 2 kategori sahaja yang ditawarkan iaitu kategori 10km dan kategori 5km fun run.

Larian ini pasti tidak akan sempurna tanpa kibaran bendera Malaysia dan seperti biasa, memang kitaorg dah berniat untuk berlari sambil mengibarkan Jalur Gemilang di sepanjang larian hinggalah ke garisan penamat sempena menyambut bulan kemerdekaan tahun ini. Larian bagi kategori 10km telah dilepaskan pada pukul 8.00 pagi dan diikuti dengan kategori 5km pada pukul 8.30 pagi.

Aku memang tidak puas hati dengan penganjur larian ini dan malas nak bercerita panjang. Kenapa aku tidak puas hati?…...

Jom Baca Lagi....

Larian Sehati Sejiwa Sempena Hari Kebangsaan Ke 58

larian-sehati-sejiwa-2015-hari-kebangsaan-ke-58-sambutan-kemerdekaan-kkmm-mynic-mybuddies-eshamzhalimdotcom-runholic-running-event

Assalamualaikum dan Salam Mesra,

Larian Sehati Sejiwa telah dijayakan pada 23 Ogos 2015 yang lepas, bertempat di Padang Merbok, Kuala Lumpur. Larian ini telah dianjurkan oleh KKMM (Kementerian Komunikasi Dan Multimedia Malaysia), MYNIC Berhad dan juga MyBuddies bersempena Sambutan Hari Kebangsaan 2015 yang ke 58 serta bertujuan untuk menyemarakkan lagi semangat Patriotisme dan Perpaduan di kalangan rakyat Malaysia. Larian Sehati Sejiwa ini terbuka kepada 5000 penyertaan di pelbagai lapisan masyarakat serta peringkat umur dan juga menawarkan 3 kategori larian iaitu larian sejauh 10km, 5km dan 3km dengan bayaran penyertaan yang cukup murah.

Demi semangat cintakan negara….hihihihihihi.. 😀 , aku dan wife telah mendaftarkan diri bagi larian kategori 5km Fun Run walaupun pada permulaannya kitaorg tidak tahu yang sebenarnya perkataan “Sehati Sejiwa” ini adalah tema bagi Hari Kebangsaan tahun 2015..hahahaha…(maafkan kitaorg yer..). Patutlah perkataan Sehati Sejiwa ini ada jer terpamp...

Jom Baca Lagi....

TM Team Malaysia Fan Run 2015

tm-team-malaysia-fan-run-2015-putrajaya-fitmalaysia-kj-khairy-jamaluddin-eshamzhalim

Assalamualaikum dan Salam Mesra,

Tahun ini aku berkesempatan untuk turut serta dalam acara TM Team Malaysia Fan Run 2015 yang berlangsung di Persiaran Perdana, Putrajaya pada 31 Mei yang lalu. Tahun lepas hanya wife aku jer yang sertai larian ni disebabkan aku ke Tasik Temenggor dalam misi untuk menjejaki dan Kenali 10 Spesies Enggang Royal Belum. 😀

Acara TM Team Malaysia Fan Run ini telah dianjurkan oleh Telekom Malaysia sejak pada tahun 2011 dengan kerjasama MSN bagi memberi peluang kepada rakyat Malaysia untuk menyampaikan tanda sokongan kepada Team Malaysia yang akan berjuang di dalam setiap temasya Sukan Sea.

Kalau mengikut perancangan asal memang aku dan wife daftar kategori 5km fan run hanya untuk dapatkan baju jer disebabkan kitaorg akan berada di Johor pada minggu tu tapi bila disusun jadual semula dapat ler kitaorg turut serta sekali…..hihihihihi.. 😀 Bagi larian ni kitaorg dah berpakat dengan Geng Zombie yang lain untuk berjalan jer, malas pula nak berlari.

Larian ba...

Jom Baca Lagi....

Cyberjaya Twincity Marathon 2014

cyberjaya-twincity-marathon-run-event-running-eshamzhalim

Assalamualaikum dan Salam Mesra,

Pasti korang semua dah tak sabar untuk membaca kisah pengembaraan The Clown Trekez dalam misi untuk menjejaki Kapal Terbang Pengebom B24 yang terhempas di sekitar Gunung Berembun kira-kira 70 tahun dahulu tapi “Siapakah The Clown Trekez?”.. harap bersabar!.. korang semua akan tahu nanti dan segala akan terjawab sedikit masa lagi!. 😀 Nampaknya terpaksa aku tangguhkan dahulu entri pengembaraan ini disebabkan suntingan video yang masih dalam proses serta aku masih lagi mencari fakta sejarah mengenai kisah tersebut. Oleh kerana itu, aku terpaksa mendahului entri yang lain….hihihihihi.. 😀

Berbalik kepada tajuk entri di atas, Cyberjaya Twincity Marathon 2014 telah diadakan pada 21 Disember 2014 bertempat di Persiaran Flora, Cyberjaya, Selangor. Ini adalah merupakan larian terakhir bagi tahun 2014 buat aku dan wife. Seperti biasa kitaorg hanya mendaftar untuk kategori Fun Run (5km) sahaja. Terima kasih kepada Kak Zue yang sudi mengambil race-kit dan b...

Jom Baca Lagi....

Run For Your Lives Malaysia 2014: Zombie Apocalypse

run-for-your-lives-malaysia-zombie-run-maep-serdang-outdoor-eshamzhalim

Assalamualaikum dan Salam Mesra,

Apa khabar pembaca-pembaca di luar sana?.. harap semuanya dalam keadaan ceria selalu. Aku agak sibuk kebelakangan ini dengan pelbagai aktiviti yang dianjurkan oleh aku ataupun pihak lain. Ruang dan waktu untuk menulis dan mencoretkan cebisan pengalaman sememangnya terlalu sukar buat masa sekarang. Jari-jari ini nampaknya sudah lama berehat daripada menari-nari di papan kekunci.

Ok!.. sekarang ni aku akan cuba habiskan entri-entri tahun 2014 yang banyak tertangguh, harap dapat diselesaikan sebelum bulan Februari nanti…hihihihi.. 😀 Jom ikut aku kembali mengembara ke tahun lepas…….

Zombie oh Zombie!…selepas isu Zombie Kampung Pisang, nampaknya semakin menjadi-jadi wabak zombie di Malaysia sekarang dan dimanakah Husin ketika ini? Hahahahaha…. Rasanya aku pernah coretkan pengalaman aku dan wife menyertai Zombie Run pada awal tahun lepas...

Jom Baca Lagi....

CAPAM International Run 2014

capam-international-run-2014-istana-kehakiman-putrajaya-running-event-marathon-fun-run-eshamzhalim

Assalamualaikum dan Salam Mesra,

CAPAM International Run 2014 telah diadakan di perkarangan Istana Kehakiman, Putrajaya pada 19 Oktober yang lepas. Larian ini adalah sempena Persidangan Pertubuhan Komanwel Bagi Pentadbiran Awam dan Pengurusan ataupun nama pendeknya iaitu CAPAM (Commonwealth Association for Public Administration and Management) yang telah diadakan di negara kita. Banyak juga sebenarnya kategori-kategori larian yang ditawarkan untuk larian ini seperti 5km, 10km dan 21km (Half Marathon).

Aku dan wife serta geng zombie juga tidak melepaskan peluang untuk sertai larian CAPAM ni tapi kitaorg hanya sekadar mengambil 5km bagi kategori “Fun Run”. Aku dan wife masih lagi belum mencapai tahap 10km dan ke atas. Terpaksalah berjinak-jinak dengan 5km dulu bagi membiasakan kaki dan serasi dengan kasut lari kitaorg. Geng-geng lain tu sebenarnya dah biasa berlari bagi kategori 10km dan 21km tapi tiba-tiba ramai pulak yang daftar untuk Fun Run jer...

Jom Baca Lagi....