Traveloka tagged posts

5 Tips Travel Tanpa Worries

Pasti ramai dikalangan anda yang suka travel? Termasuklah aku walaupun terpaksa berjimat-cermat dari segala sudut supaya dapat travel, maklumlah aku pun bukannya golongan yang bergaji besar dan hanya apabila duit tabung travel penuh barulah dapat untuk berjalan ke tempat orang. Walaupun rasanya ramai yang telah berkongsi tips, tetapi aku tetap nak kongsikan juga 5 tips yang anda boleh guna untuk travel secara jimat dan seronok. 

1. Flight dan Airport Transfer

Bagi mereka yang kaki travel ini, kebiasaannya memang dah alert dengan pelbagai promosi dari Syarikat Penerbangan Tambang Murah terutama Airasia disebabkan ianya sentiasa menawarkan tiket flight yang sangat murah dan mampu milik untuk pelbagai lapisan masyarakat. Mesti anda selalu fokus dengan promosi tempat duduk percuma jer kan? Padahal sebenarnya banyak lagi promosi yang Airasia tawarkan setiap tahun. Apa yang anda boleh buat untuk sentiasa mendapat alert bagi kesemua promosi yang ditawarkan?...

Jom Baca Lagi....

Jom Rancang Traveloka Dengan Smartphone

traveloka-eshamzhalim-promosi

Hye guys! Tengah buat apa tu? Ada perancangan nak pergi bercuti ke mana tak? Dalam negara ke atau luar negara? atau andaΒ malas nak pergi bercuti? Eh!, janganlah asyik sibuk dengan kerja sahaja sehingga tiada masaΒ berehat untuk diri sendiri dan keluarga. Jomlah rancang percutian. Bajet kurang? Aish, siapa kata jika bajet kurang tidak boleh pergi bercuti?Β Selalunya anda yang pernah pergi bercuti tu kebiasaannya buat tempahan di mana? Macam aku, bila ada perancangan untukΒ pergi bercuti aku suka layari websiteΒ Traveloka.com. Lebih-lebih lagi sekarang ni apabila sudah ada aplikasinya untuk dibuka terus melaluiΒ smartphone. Wah, lagi rancaklah aku membelek-beleknya. Hahahaha…. πŸ˜€

Untuk makluman anda diluar sana, TravelokaΒ ini adalah satu tempat yang mana kita semua boleh membuat tempahan hotel dan penerbangan dengan harga yang sangat berpatutan. Anda juga akan disajikan dengan lebih 100 buah hotel di seluruh Asia Tenggara seperti di Malaysia, Indonesia, Singapore dan lain-lain lagi...

Jom Baca Lagi....