tup island tagged posts

Trip to Krabi Thailand – Day 2

Sibuk sikit dgn urusan harian so lambat ler sket update….ekekekeke… jom baca sambungannya.

Hari kedua di Krabi, pukul 6 pagi kitaorg dah bangun bersiap untuk gi bekfes sebelum ke 4 islands trip. Aku ngan wife malas nak bekfes di hotel sbb rasa was-was la pulak…ekekekeke…aku start kereta dan terus gi amik hafeesyam dulu untuk gi bekfes, cari ler kedai org tempatan kat situ, nak try masakan tempatan kan!…jumpa 1 kedai ni jual nasi kerabu ngan roti canai. Roti canai mmg ranggup giler pastu dgn kuah kari warna hijau…mmg sedap..nasi kerabu pun sedap jugak. Kalau korang gi Krabi, jangan lupa mencuba makanan tempatan di sana. Lagi satu, kat sana mmg banyak 7 Eleven, kat mana-mana boleh jumpa 7E… klu nak cari apa-apa, semua suruh kitaorg pergi 7E.

local-food-krabi

Pic dari Instagram cheq eem

Selepas bekfes, kitaorg balik hotel dan tunggu drg pickup kitaorg di hotel untuk ke 4 islands trip. Drypack pon sudah ready untuk mengharungi lautan luas…ekekekeke.

drypack-krabi

Dr kiri : eshamz halim (Biru), hafeesyam (Kuning) & cheq ...

Jom Baca Lagi....