Universal Studio Singapore tagged posts

Ke Singapore Ker Kita? : Episode 2

travel-logs-ke-singapore-ker-kita-travel-vacation-singapore-trip-marina-bay-garden-by-the-bay-merlion-park

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Pasti korang dah baca Episode 1 entri aku “Ke Singapore Ker Kita?”, kalau yang belum tu sila-sila klik kat link kat atas ni… 😀 . Ada apa di Sentosa Island?….korang mesti nak tahu kan? tapi sebelum tu aku nak kasi info sikit mengenai Sentosa Island ni.

Sentosa Island, Singapore

Sentosa Island ni dulu dikenali sebagai Pulau Belakang Mati dan terkenal sebagai tempat perlabuhan sebelum dimajukan sebagai sebuah pusat perlancongan yang terkemuka di Singapore. Di sini jugak terletaknya simbol negara Singapore iaitu Merlion, sebuah monumen gergasi seekor singa…memang besar ok!..nanti aku tunjukkan gambarnya. Ok..Ok.. jom aku sambung cerita lagi…..

travel-logs-ke-singapore-ker-kita-travel-vacation-singapore-trip-marina-bay-garden-by-the-bay-merlion-park-singapore-tourist-pass-singapore-cable-car-sentosa-islandStesen Cable Car Sentosa Island

Biler kitaorg turun jer dari Cable Car, terus terkial-kial kejap sebab tak tau nak ke mana…ermmm.. ronda-ronda ler sekejap kat kawasan Cable Car tu sambil tengok peta Sentosa Island. Terbeliak jugak bijik mata bila tengok harga-harga permainan kat situ..ermmm....

Jom Baca Lagi....