USS tagged posts

Ke Singapore Ker Kita? : Episode 3

travel-logs-ke-singapore-ker-kita-travel-vacation-singapore-trip-marina-bay-garden-by-the-bay-merlion-park

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Mesti korang semua ternanti-nanti sambungan entri “Ke Singapore Ker Kita?” kan?… memang niat tu nak siapkan entri ni dengan cepat tapi aku rasa tak best pulak kalau entri ringkas jer kan?… minggu ni aku dan wife gi hiking ke Air Terjun Lata Medang di Kuala Kubu Bharu, pastu hari ahad pulak kena rehatkan badan yang sengal-sengal ni sebab hari isnin dah mula kerja. Nanti aku akan ceritakan tentang pengalaman aku dan wife ke Lata Medang dan bagi sesiapa yang baru kali pertama terjah entri ni, bolehlah baca entri terdahulu kat link di bawah ni…..

—> Ke Singapore Ker Kita? : Episode 1
—> Ke Singapore Ker Kita? : Episode 2

Ok!..Ok!.. jom aku sambung balik entri ni……..

Lepas kitaorg turun semula ke Stesen Cable Car HarbourFront, terus menuju semula ke Stesen MRT HarbourFront untuk ke Garden by the Bay. Dari MRT HarbourFront kitaorg naik train North East Line dan turun di Stesen MRT Chinatown untuk tukar train pastu daripada MRT Chinatown kitaorg naik tra...

Jom Baca Lagi....

Ke Singapore Ker Kita? : Episode 2

travel-logs-ke-singapore-ker-kita-travel-vacation-singapore-trip-marina-bay-garden-by-the-bay-merlion-park

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Pasti korang dah baca Episode 1 entri aku “Ke Singapore Ker Kita?”, kalau yang belum tu sila-sila klik kat link kat atas ni… 😀 . Ada apa di Sentosa Island?….korang mesti nak tahu kan? tapi sebelum tu aku nak kasi info sikit mengenai Sentosa Island ni.

Sentosa Island, Singapore

Sentosa Island ni dulu dikenali sebagai Pulau Belakang Mati dan terkenal sebagai tempat perlabuhan sebelum dimajukan sebagai sebuah pusat perlancongan yang terkemuka di Singapore. Di sini jugak terletaknya simbol negara Singapore iaitu Merlion, sebuah monumen gergasi seekor singa…memang besar ok!..nanti aku tunjukkan gambarnya. Ok..Ok.. jom aku sambung cerita lagi…..

travel-logs-ke-singapore-ker-kita-travel-vacation-singapore-trip-marina-bay-garden-by-the-bay-merlion-park-singapore-tourist-pass-singapore-cable-car-sentosa-islandStesen Cable Car Sentosa Island

Biler kitaorg turun jer dari Cable Car, terus terkial-kial kejap sebab tak tau nak ke mana…ermmm.. ronda-ronda ler sekejap kat kawasan Cable Car tu sambil tengok peta Sentosa Island. Terbeliak jugak bijik mata bila tengok harga-harga permainan kat situ..ermmm....

Jom Baca Lagi....