TM Team Malaysia Fan Run 2015

tm-team-malaysia-fan-run-2015-putrajaya-fitmalaysia-kj-khairy-jamaluddin-eshamzhalim

Assalamualaikum dan Salam Mesra,

Tahun ini aku berkesempatan untuk turut serta dalam acara TM Team Malaysia Fan Run 2015 yang berlangsung di Persiaran Perdana, Putrajaya pada 31 Mei yang lalu. Tahun lepas hanya wife aku jer yang sertai larian ni disebabkan aku ke Tasik Temenggor dalam misi untuk menjejaki dan Kenali 10 Spesies Enggang Royal Belum. 😀

Acara TM Team Malaysia Fan Run ini telah dianjurkan oleh Telekom Malaysia sejak pada tahun 2011 dengan kerjasama MSN bagi memberi peluang kepada rakyat Malaysia untuk menyampaikan tanda sokongan kepada Team Malaysia yang akan berjuang di dalam setiap temasya Sukan Sea.

Kalau mengikut perancangan asal memang aku dan wife daftar kategori 5km fan run hanya untuk dapatkan baju jer disebabkan kitaorg akan berada di Johor pada minggu tu tapi bila disusun jadual semula dapat ler kitaorg turut serta sekali…..hihihihihi.. 😀 Bagi larian ni kitaorg dah berpakat dengan Geng Zombie yang lain untuk berjalan jer, malas pula nak berlari.

Larian bagi 5km Fan Run dilepaskan pada pukul 7.30 pagi dan kitaorg hanya berjalan sambil bergambar di sepanjang laluan 5km.  Rasanya tiada apa lagi yang aku nak ceritakan, cuma aku hanya boleh sajikan dengan gambar-gambar jer lah…hihihihihi.. 😀

tm-team-malaysia-fan-run-2015-putrajaya-fitmalaysia-kj-khairy-jamaluddin-eshamzhalim-5km-routeLaluan larian bagi 5km Fun Run.

tm-team-malaysia-fan-run-2015-telekom-malaysia-sukan-sea-fun-run-eshamzhalim-runningman-harimau-malayaPhotobomb gambar Alice…hihihihihihi.. 🙂

tm-team-malaysia-fan-run-2015-telekom-malaysia-sukan-sea-fun-run-eshamzhalim-runningman-harimau-malayaA bull and a wolf…

tm-team-malaysia-fan-run-2015-telekom-malaysia-sukan-sea-fun-run-eshamzhalim-runningman-harimau-malayaGeng Zombie….

tm-team-malaysia-fan-run-2015-telekom-malaysia-sukan-sea-fun-run-eshamzhalim-runningman-harimau-malayaGroupfie dengan VIP atas pentas tuuu….

tm-team-malaysia-fan-run-2015-telekom-malaysia-sukan-sea-fun-run-eshamzhalim-runningman-harimau-malayaGroupfie lagi…

tm-team-malaysia-fan-run-2015-telekom-malaysia-sukan-sea-fun-run-eshamzhalim-runningman-harimau-malayaGroupfie dengan awek-awek cheerleaders..

tm-team-malaysia-fan-run-2015-telekom-malaysia-sukan-sea-fun-run-eshamzhalim-runningman-harimau-malayaAbang ni setiap kali TM Fan Run mesti dia ada dengan pakaian Jalur Gemilang..

Rasanya lebih kurang sejam juga ler kitaorg berjalan hingga ke garisan penamat. Lepak makan sarapan kejap dengan Geng Zombie sebelum mencari rakan yang lain. Singgah kedai mamak dulu bersama rakan-rakan runner sebelum gerak balik ke Shah Alam. Sampai rumah terus tertidur sebab badan dah letih disebabkan daripada hari Jumaat sampai ke hari Ahad penuh dengan aktiviti dan esok pula nak kerja!!…. arghhhhh!!!..stress…stress… hahahahaha… 😀 TM Team Malaysia Fan Run juga adalah di antara acara yang wajib disertai setiap tahun sebagai tanda sokongan dan harapan kepada skuad Team Malaysia. Malaysia Boleh!!!… Jom layan gambar lagi sikit…..

tm-team-malaysia-fan-run-2015-telekom-malaysia-sukan-sea-fun-run-eshamzhalim-runningman-harimau-malayaMedal sudah dapat..

tm-team-malaysia-fan-run-2015-telekom-malaysia-sukan-sea-fun-run-eshamzhalim-runningman-harimau-malayaGeng-geng Knockrunner… 😀

tm-team-malaysia-fan-run-2015-telekom-malaysia-sukan-sea-fun-run-eshamzhalim-runningman-harimau-malayaPosing romantik kejap…hihihihi.. lawa tak medal tu?.. 😀

tm-team-malaysia-fan-run-2015-telekom-malaysia-sukan-sea-fun-run-eshamzhalim-runningman-harimau-malayaWolf, Red Bull, Tiger and Penguin…

tm-team-malaysia-fan-run-2015-telekom-malaysia-sukan-sea-fun-run-eshamzhalim-runningman-harimau-malayaBergambar dengan YayaOmey a.k.a #yayalegen a.k.a Mountain Mermaid a.k.a Suri Mahsuri a.k.a Rokiah

tm-team-malaysia-fan-run-2015-telekom-malaysia-sukan-sea-fun-run-eshamzhalim-runningman-harimau-malayaKibarkan Jalur Gemilang untuk Team Malaysia…

tm-team-malaysia-fan-run-2015-telekom-malaysia-sukan-sea-fun-run-eshamzhalim-runningman-harimau-malayaGroup Photo..

tm-team-malaysia-fan-run-2015-telekom-malaysia-sukan-sea-fun-run-eshamzhalim-runningman-harimau-malayaRimau terkam lembu…hihihihihi.. 😀

tm-team-malaysia-fan-run-2015-telekom-malaysia-sukan-sea-fun-run-eshamzhalim-runningman-harimau-malayaMedal bersama Ravenna 5

Isikan Komen Anda Disini