backpacker-trip-thailand-bangkok-hatyai-sunflower-farm-bunga-matahari-lopburi-the-monkey-city-visit-thailand-eshamzhalim

Assalamualaikum dan Salam Mesra,

Aku rasa mesti ramai yang ternanti-nantikan video penuh pengembaraan kamiย dalam menjejaki salah satu tarikan utama di negara Thailand iaitu Bunga Matahari (Sunflower) yang terkenal di daerah Lopburi. Bulan ni jari jemari aku kurang menari-nari di atas papan kekunci disebabkan sibuk dengan aktiviti harian dan mood nak menulis pun agak ke laut sikit. Banyak nak diceritakan dalam blog tapi idea tak mau mariโ€ฆ.hihihihihihi.. ๐Ÿ˜€

Dalam entri terakhir โ€œBackpacker Trip Thailandโ€, aku ada janjikan satu video penuhย kamiย di sana menjelajah bandar Bangkok, Kanchanaburi dan Lopburi. Setelah sekian lama berperang dengan laptop dan juga masa, akhirnya siap jua videonya walaupun beberapa kali laptop aku kecundang dan mengeluarkan percikan api..hahahahaha… ๐Ÿ˜€

Dan inilah hasilnyaโ€ฆ.. apa tunggu lagi, jom tonton!!..

Bagi yang masih belum baca pengalaman kitaorg semasa di sana atau yang ingin mencari maklumat dengan lebih terperinci, bolehlah klik entri-entri dibawah ni haaaaโ€ฆ. ๐Ÿ˜€

Entri 1: Backpacker Trip Thailand: Misi Menjejaki Bunga Matahari
Entri 2: Backpacker Trip Thailand: KL Sentral โ€“ Hatyai โ€“ Bangkok
Entri 3: Backpacker Trip Thailand: Bangkok โ€“ Kanchanaburi
Entri 4: Backpacker Trip Thailand: Erawan National Park โ€“ Death Railway โ€“ River Kwai Bridge
Entri 5: Backpacker Trip Thailand: Kanchanaburi โ€“ Lopburi โ€“ Bangkok
Entri 6: Backpacker Trip Thailand: Bangkok โ€“ Hatyai โ€“ KL Sentral

Bulan November nanti, kamiย akan kembali menjelajah negara Thailand tapi kali ini akan diselitkan aktiviti-aktiviti pendakian dibeberapa gunung popular di Thailand. Misi kali ini adalah untuk mengembara kembali ke Bangkok dan seterusnya akan menuju ke daerah Loei, Udon Thani, Chiang Rai dan juga Chiang Mai.

page-break-dashed-line-01 Mungkin anda berminat dengan entri-entri dibawah:

4 thoughts on “Backpacker Trip Thailand: Video Misi Mencari Bunga Matahari

    1. TQ bro…. kadang-kadang kena ada video jugak untuk tunjukkan keadaan sebenar berbandingkan dengan gambar…hihihihi… gigih la jugak sbb edit video dgn laptop yg oldskool…hahahahahaha… ๐Ÿ˜€ Terima kasih sebab sudi singgah bro…

Isikan Komen Anda Disini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.