Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Terlebih dahulu aku nak ucapkan terima kasih kepada pembaca dan rakan-rakan blogger yang sentiasa berkunjung ke blog www.shamphotography.com . Hari ni aku cuma nak berkongsi dengan korang statistik blog aku sepanjang tahun 2014 ni. Tersenyum jugak aku bila tengok statistik jumlah Unique Visitors (UV) daripada bulan Januari hinggalah ke hari ini…hihihihihi… πŸ˜€ . Cer tengok gambar kat bawah ni haaa…. aku amik daripada CPanel Web Hosting aku. Mungkin tidak sehebat blog-blog yang lain sebab setiap hari boleh mencapai hingga beribu-ribu UV. πŸ˜€

Stat Unique Visitors shamphotography.com

stat-2014-shamphotographyStatistik sehingga 21 Mei 2014

Alhamdulillah!Unique Visitors (UV) semakin meningkat setiap bulan dan ini sebenarnya memberi aku semangat untuk terus dan terus dan terus dan terus dan terus dan terus menulis dan berceloteh di dalam diari alam maya aku. Setiap minggu aku dan wife akan mencari aktiviti-aktiviti untuk dilakukanΒ  yang boleh dijadikan sebagai bahan penulisan di blog ini…. kalau lepak kat rumah jer nanti takde apa yang nak diceritakan, sekarang ni pun sebenarnya banyak entri-entri yang tergendala sebab takde masa sangat untuk fokus menulis…. kerja di pejabat pun sekarang ni semakin banyak dan semakin kelam kabut…..fussssssssssss…. dah kerja makan gaji kan? begini ler!….

Ranking Alexa shamphotography.com

ranking-alexa-shamphotography

Mungkin tidak sehebat mana ranking Alexa blog aku ni tapi akan aku cuba usahakan untuk naikkan lagi rankingnya…hihihihi.. Berdasarkan maklumat dari Alexa, blog aku di ranking 2,290,741 (International) dan 15,043 (Malaysia)…. ok la kan?..hihihihi.. πŸ˜€ . Mungkin blogger yang menggunakan Blogspot mempunyai kelebihan dari segi ranking Alexa ni tapi bagi pengguna WordPress macam aku ni perlu berkerja keras untuk menaikkan ranking dan untuk mengekalkan ranking blog di tahap yang baik.

Walau apa pun, aku tetap berpuas-hati dengan jumlah pengunjung blog aku sekarang dan rakan-rakan blogger yang selalu komen sebab tanpa mereka, blog ini akan menjadi sekadar omong kosong…. terima kasih semua.. πŸ™‚

Majulah blog untuk Blogger.

Yang menjalankan tugas,

page-break-dashed-line-01 Mungkin anda berminat dengan entri-entri dibawah:

12 thoughts on “Statistik Blog Dan Ranking Alexa

  1. alhamdulilah…. tinggi tu..
    statistik blog aku bro..
    lpas tukar dominan trus trus..
    dari ribu2 sehari..dkt 3..4 k visitor sehari..
    skarg nak sampai 500 sehari pun susah πŸ™
    aiyoh… ha..ha,

    1. Tu laa bro…kalau dah guna .com ni mmg kena usaha lebih sket untuk upkan ranking.. tu yg untung kalau guna blogspot sbb domain blogspot mmg dah lama dikenali dalam www …. aku sebab dah lama guna wordpress ngan domain sendiri…memang susah yer nak kekalkan ranking lebih2 lagi kalau domain yg berusia kurang drpd 1 tahun….. πŸ˜€

Isikan Komen Anda Disini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.